Sjajni rezultati Bačkopalančana

Na Balkanskom prvenstvu u karateu u Poreču

363

Bačkopalanački karatisti u sastavu reprezentacije Srbije ostvarili su sjajne rezultate na Balkanskom prvenstvu koje je održano od 15. do 17. oktobra u hrvatskom Poreču.


Na ovom velikom takmičenju konkurenciju je činilo blizu 900 takmičara iz deset balkanskih zemalja. KK „Tikvara“ iz Bačke Palanke je u Poreču nastupila sa šest takmičara, a osvojeno je pet medalja (srebro i četiri bronze) što je rezultat za svaku pohvalu i respekt.

Očekivano je najbolji i najznačajniji rezultat ostvarila prva bačkopalanačka karatistkinja Bojana Mladežić koja je osvojila dve bronzane medalje.

– Bojana je u seniorskoj konkurenciji u pojedinačnom nastupu stigla do polufinala i osvojila bronzano odličje, a isti rezultat je ostvarila i u katama ekipno, kaže Lazar Radoš, predsednik KK „Tikvara“ i nastavlja:

– Najuspešniji u mlađim uzrastima bio jedanaestogodišnji Jovan Urošević koji je stigao do finala, ali je izgubio sa 2:3 pa je morao da se zadovolji srebrnom medaljom. Odličan rezultat zabeležila je i Nađa Valašek, koja je rođena 2010. godine. Ona se okitila bronzanom medaljom u katama pojedinačno. Poslednjeg dana takmičenja u nastupu kata timova osvojili smo još jednu bronzu i to naš kata tim u sastavu Una Blagojević, Kalina Valašek i Sofija Rađenović. Sve u svemu, bio je ovo više nego uspešan vikend za karatiste „Tikvare“, ali i reprezentaciju Srbije gde smo kao predstavnika imali i selektora Ivana Kunevskog.

Reprezentacija Srbije je u ukupnom plasmanu na Balkanskom prvenstvu zauzela prvo mesto sa osvojenih 21 zlatnom, sedamnaest srebrnih i 29 bronzanih medalja.

Постави одговор

Please enter your comment!
Please enter your name here