Španović: “Najbolje sam sačuvala za finale, priznajte da sam vas iznenadila”

Najbolja srpska atletičarka se plasirala u finale, najboljim sokom u obe grupe kvalifikacija, ali i njenim najboljim skokom ove godine.

405
Foto: EPA/VALDRIN XHEMAJ

Najbolja srpska atletičarka Ivana Španović plasirala se u finale Olimpijskih igara u Tokiju u skoku u dalj.


Španovićeva je u kvalifikacijama, nakon što je prestupila u prvoj seriji, u drugoj skočila tačno sedam metara, odnosno 25 centimetara više od norme.

– Želim da se odmorim sutra, da malo “istoniziramo” i da u utorak u finalu isporučim ono što toliko dugo želim da se desi – izjavila je najbolja srpska atletičarka i dodala:

– Brišemo sve što je bilo danas, fokus je na finalu. Oslanjam se na svoje iskustvo i na želju koju toliko dugo imam – rekla je Španović srpskim izveštačima u Tokiju.

Ona je istakla da je uoči takmičenja bila sigurna u sebe.

– Prvi utisak mi je da sam na velikom takmičenju posle dve godine. Prevelika je bila pauza. Ostali smo dosledni planu i radu i ovo samo potvrđuje da ću biti na dobrom nivou. I ovaj skok je bio sa velikom zadrškom jer sam napravila prestup u prvoj seriji. Samo sam želela da napravim taj skok preko 6.75 metara, tako da nam sada ostaje da dodatno podignemo raspoloženje i formu – izjavila je Španovićeva.

Ovim skokom Španovićeva je je imala najbolji rezultat u obe grupe kvalifikacija.

Ujedno, i najbolji skok Španovićeve ove godine.

Ivana Španović će ići u borbu za medalje u utorak od 3.50 po našem vremenu.

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here