Stonoteniser Đorđe Borčić: Pet titula za ponos

257
Foto: Subotica Info

Već pune 24 godine Đorđe Borčić (32) aktivan je u stonom tenisu. Zajedno sa bratom blizancem Vladom 1996. godine postao je član Sintelona iz Bačke Palanke, tadašnjem vicešampionu Jugoslavije.


Prvi trener bio mu je Đorđe Bošnjaković iz Novog Sada.

– Vrlo rado setim se početka karijere. Uz brata i mene, tu su bili Zoran Savić, Uroš Gordić i Radomir Jatić. Posle toga, treneri su nam bili i Saša Ignjatović i Miko Jovanović. U narednih desetak godina napredovali smo i osvajali smo redovno zlatne, srebrne i bronzane medalje na pionirskim, kadetskim i omladinskim vojvođanskim i državnim prvenstvima u singlu, dublu i u miksu – rekao je Đorđe Borčić.

U toku dosadašnje seniorske karijere branio je boje matičnoga kluba, beogradske Crvene zvezde i zrenjaninskog Banata u Srbiji, a nosio je i dresove klubova iz Nemačke, Španije (Baskije) i Francuske.

[rev_slider alias=“norland-novi-„][/rev_slider]

 

– Naročito sam ponosan na moj učinak u Banatu. Sa Zrenjanincima sam osvojio čak pet državnih titula. Zahvaljujući agilnom i preduzimljivom predsedniku Dmitru Majstoroviću Banat je postao najtrofejniji naš klub u drugoj deceniji 21. veka.

Iskusni as će naredne sezone braniti boje novosadske Vojvodine.

– Vojvodina se vratila u Prvu ligu i angažovala je moga brata Vladu, Uroša Gordića i mene. Brzo smo se dogovorili sa predsednikom kluba Brankom Miljušem, a cilj je povratak u Superligu Srbije. Potpisali smo ugovor na godinu plus godinu. Zanimljivo je da ćemo nas trojica ponovo braniti boje istog kluba posle punih 15 godina. Sada smo zreli i iskusni igrači, ali i ambiciozni – iostakao je Đorđe Borčić, koji će najverovatnije da bude prvi reket Novosađana u narednoj sezoni.


Pogledaj: Stonoteniserke Tikvare u višem rangu


 

Постави одговор

Please enter your comment!
Please enter your name here