Treninzima do ostanka u formi

Skajraner iz Čelareva Aleksandar Štajfer

352

Skajraneri gotovo da nemaju pauzu, jer čim se završi sezona u Skajraning ligi Srbije gotovo odmah se počinje sa pripremama za narednu sezonu. Tako je Aleksandar Štajfer iz Čelareva posle samo dve nedelje aktivne pauze, već decembra prošle godine krenuo sa dizanjem forme.


Prema sopstvenim rečima, vredno je radio u januaru i februaru, a onda je došao mart i vanredno stanje u Srbiji zbog epidemije korona virusa.

– Početkom ove godine, 1. februara sam odradio prvu trku Skajraning lige Srbije na Avali i ostvario sam odličan rezultat plasiravši se na dvanaesto mesto od 300 takmičara. S obzirom na vanredno stanje, sve trke su posle toga odložene za jesen ove ili za sledeću godinu. Tu treba da se ostane jak i da se nađe motiv za dalje. Nastavio sam u martu po planu sa još jačim treninzima i pored vanrednog stanja.

– Odradio sam neke svoje lične provere. Posvećen sam i dalje treningu, a tempiram ih u skladu sa slobodnim vremenom. Za vreme policijskog časa usredsređen sam na vežbe snage. To mi daje vremena da psihički izađem još jači. April mi takođe prolazi u znaku treninga, trčanje i vožnja bicikla, a brdski treninzi mi mnogo znače.

– Videćemo šta će se desiti sa sledećom trkom u Skajraning ligi Srbije, to je Ultra trejl Stara planina u junu, navodi skajraner iz Čelareva Aleksandar Štajfer.

Ovom nebeskom trkaču je ovo peta sezona u Skajraning ligi Srbije, a najbolji rezultat je ostvario 2017. godine kada je bio četvrti. Naredne dve sezone je bio šestoplasirani što dovoljno govori u prilog činjenici da se radi o veoma ozbiljnom i kvalitetnom trkaču.

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here