Трилер у Новом Саду припао Бачкопаланчанима (ВИДЕО)

Бачка Паланка се први пут у сезони нашла на другом месту на табели

397
Попов и Јоцков против Савића и Стошића (фото: stonitenis.org)

Директан окршај за друго место на табели Прве лиге и пласман у Супер лигу одиграо се између новосадске Детелинаре и Бачке Паланке у последњем колу. Био је то страховито напет меч са огромним улогом, који су након четири сата борбе, уз преокрет, добили Бачкопаланчани у одлучујућем сету дубла.


Од почетка је Детелинара била другопласирана у Првој лиги и у другом делу сезоне успешно је одржавала предност у односу на пратиоце у плеј-офу. Шансу да реше све дилеме имали су у више наврата, а последња у низу била је против Таурунума када су на свом терену претрпели пораз од 4:2.

С друге стране, у претходних пет мечева, не рачунајући последње коло, Бачка Паланка је забележила све победе, четири након дубла, што их је довело на треће место са бодом мање од Детелинаре. Такви резултати учинили су да сусрет две екипе у последњем колу буде ”бити или не бити”.

У тиму Детелинаре наступали су Јован Јоцков, Никола Попов и Владимир Смљић, а за Бачку Паланку Зоран Савић, Огњен Стошић и Страхиња Фабри.

Ток меча

Лако је Јован Јоцков донео први бод свом тиму победом од 3:0 над Страхињом Фабријем, да би у следећем дуелу Зоран Савић са 3:1 надиграо Николу Попова за изједначење стања у мечу. Важан бод Детелинари донео је Владимир Смиљић након победе над Огњеном Стошићем од 3:1 у трећем дуелу.

Јован Јоцков и Зоран Савић састали су се у четвртом сусрету, а гостујући играч је након пет сетова однео победу. Уследила је још једна рутинска победа од 3:0 за Детелинару пошто је Владимир Смиљић савладао Страхињу Фабрија, па се прва тимска меч лопта нашла у рукама Николе Попова који је у шестом мечу играо против Огњена Стошића.

Победа Попова значила би 4:2 за Детелинару, али је Стошић пружио феноменалну игру и изненадио Попова са 3:2, па је меч отишао у дубл завршницу. Великих 2:0 за Детелинару у дублу поставили су Јоцков и Попов против Савића и Стошића, али су гости од тог момента пружили квалитетнију игру и успели да изједначе, а затим и реше пети сет у своју корист.

Бачка Паланка се тако по први пут у сезони нашла на позицији два, али онда када је најбитније, након последњег кола. Током целог другог дела сезоне, ту позицију је држала Детелинара.

Снимак дубла:

 

Постави одговор

Please enter your comment!
Please enter your name here