Убедљиве победе Паланчанки и Челаревљана

Стонотениска хроника

316
Стонотенисерке СТК "Тиквара" (Фото: Недељне новине)

Половином јануара настављено је првенство у свим стонотениским лигама Србије. Све три прволигашке екипе са подручја бачкопаланачке општине забележиле су победе. 


Најубедљивији су били Челаревљани и Бачкопаланчанке који су остварили победе идентичним резултатом, са 4:1. Ривал Челаревљанима било је „Панчево“, а Паланчанкама „Војводина 2011“ из Новог Сада.

Стонотенисерке „Тикваре“ су у суботу (15.01.) у својој сали без проблема забележиле убедљиву победу над Новосађанкама са 4:1. Миона Гајић је остварила две победе, а по једну Станислава Тошић и Миљана Капелан. Једини пораз доживела је Радовинка Радановић. Након дванаест одиграних првенствених кола „Тиквара“ се налази на деветом месту на табели са 17 освојених бодова. Резултати: Гајић – Рудан 3:0, Тошић – Павков 3:0, Радановић – Богдановић 2:3, Гајић – Павков 3:1, Капелан – Рудан 3:0. Стонотенисери „Тикваре“ су у шестом колу Друге лиге изгубили у Зрењанину од домаћег „Баната 2“ са 1:4.

Тријумф су забележили и стонотенисери „Челарева“ такође чланови Прве лиге. Челаревљани су у двадесетој првенственој рунди као гости освојили бодове у Панчеву савладавши домаћу истоимену екипу са 4:1. Једини пораз у овом мечу у редовима гостију доживео је Никола Грбић од Павловића са 1:3. Након победе у Панчеву „Челарево“ се налази на седмом месту на табели са 18 бодова. Резултати: Јовичић –Адамовић 1:3, Каракашевић – Балабан 1:3, Павловић – Грбић 3:1, Јовичић – Балабан 1:3, Павловић – Адамовић 2:3.

Тесну, али значајну победу остварили су стонотенисери „Бачке Паланке“ на свом терену над „Тау-руном“ из Земуна са 4:3. Одлучујући поен за домаћу екипу освојио је дубл Савић -Стошић који је са 3:0 у сетовима био бољи од земунског дубла Етвеш – Радаковић. Резултати: Стошић – Етвеш 3:0, Фабри – Радаковић 0:3, Савић – Бритка 3:0, Стошић – Радаковић 2:3, Савић – Етвеш 3:0, Фабри – Бритка 0:3; Савић, Стошић – Етвеш, Радаковић 3:0.

Женска екипа СТК „Челарево“ је доживела пораз у 6. колу Друге лиге Север. Челаревљанке су изгубиле од „Новог Сада“ са 1:4, а једину победу за домаћу екипу остварила је Тамара Фабри. Након овог меча, екипа „Челарева“ ће у седмој првенственој рунди гостовати у Хоргошу. Тренутно се „Челарево“ налази на четвртом месту на табели са билансом – три победе и три пораза уз 9 освојених бодова.

Постави одговор

Please enter your comment!
Please enter your name here