Vukašin Đurić iz Mladenova, mlada atletska nada Vojvodine i Srbije

Dečko koji (mnogo) obećava

1102
Foto: Atletski savez

Za nekoliko dana, tačnije 23. septembra, Vukašin Đurić napuniće četrnaest godina. Vule, kako ga inače svi zovu, osim što je odličan đak osmog razreda OŠ „Branko Ćopić“ iz Mladenova, u ovom trenutku, jedan je od najperspektivnijih atletičara u Vojvodini i Srbiji.


Vule je atletiku zavoleo uz sestru Anđelu (2004.), koja je 2017. i 2018. godine osvojila titule prvakinje Vojvodine kao pionirka u skoku u vis. Anđela u ovom trenutku trenira troskok, i takmiči se u ovoj atletskoj disciplini.

Za razliku od sestre Anđele, Vule je počeo da trenira skok u dalj u novosadskoj „Vojvodini“ kod Ferenca Tamašia. Međutim, u ovoj disciplini nije se dugo zadržao, manje od godinu dana. Promenio je Vule disciplinu, ali i trenera. Sa skoka u dalj prelazi na trčanje, a sa njim kao trener radi Dragana Đorđević. Dragana je osetila da Vule može više pružiti u trčanju, nego u skoku u dalj i pružila mu priliku da se okuša u ovoj atletskoj disciplini. Da Dragana nije pogrešila, najbolja potvrda su Vuletovi rezultati, koje je ostvario. Naime, junak ove priče osvojio je titulu prvaka Vojvodine u dvorani na 60 i 100 metara sa preponama, za prošlu i ovu godinu.

Pored toga, najmlađi član porodice Ivane i Anđelka Đurića, prvak je države na 60 metara sa preponama za ovu godinu. Osim toga, takođe u ovoj godini, okitio se titulom vice – prvaka Srbije na 300 metara sa preponama, dok je u trci na državnom šampionatu na 100 metara, takođe sa preponama bio treći. Titulu prvaka Srbije na 60 metara sa preponama, osvojio je u vremenu 9 sekundi i 22 stotinke. Sa druge strane njegovi lični rekordi u disciplinama na 100 i 300 metara, takođe sa preponama su, 15,18 i 43,30 sekunde.

Vule gotovo svakodnevno putuje iz Mladenova u Novi Sad (osim subotom i nedeljom), da bi trenirao, ali to mu ni malo ne smeta da iz škole donosi sve same petice. Odličan je dakle, učenik osmog razreda mladenovljanske škole, a razredni starešina ovoj velikoj atletskoj nadi je, Marija Medarević, nastavnik biologije.

– Atletika mi je na drugom mestu, odmah iza škole. Sigurno da ću se ovim sportom i dalje baviti. Nije mi ni malo naporno, da odmah nakon završenih časova, sednem u autobus i otputujem u Novi Sad, da bih trenirao. Sledeće godine, kada završim osmi razred, upisaću srednju školu za fizioterapeuta u Novom Sadu, i neću više svakodnevno putovati. Rezultati koje sam do sada ostvario, sigurno su mi dobar podstrek da nastavim dalje putem koji sam započeo, kako u školi tako i u sportu. Zahvalan sam mojim roditeljima, treneru Dragani Đorđević, pre svih, kao i predsedniku opštine Bačka Palanka Branislavu Šušnici na podršci i razumevanju – kaže Vukašin Đurić, jedan od najperspektivnijih vojvođanskih i srpskih atletičara u ovom trenutku.

[rev_slider alias=“podunavlje-2-„][/rev_slider]

 

Sestra i brat Anđela i Vukašin, dobar su primer, kao se vrednim, upornim i strpljivim radom može stići do dobrih rezultata. Nadamo se da će njihov primer slediti mnogi njihovi vršnjaci, i ne samo oni. Vule i njegova sestra Anđela, mogu im zaista, poslužiti kao dobar primer.

Постави одговор

Please enter your comment!
Please enter your name here