Вукашину злато измакло за три стота дела секунде

Велики успех младог атлетичара из Младенова, Вукашина Ђурића на атлетском првенству Србије

789
Фото: Атлетски савез Србије

БЕОГРАД – У спортској дворани на Бањици, минуле суботе одржано је првенство Србије у атлетици за старије пионире и старије пионирке (U-16). Члан новосадског АК „Војводина“ Младеновљанин Вукашин Ђурић (2007.), остварио је сјајан резултат, освајањем другог места у трци на 60 метара са препонама.

Вукашин је трку истрчао у времену свог новог личног рекорда, осам секунди и педесетдевет стотинки (ранији рекорд износио је девет секунди двадесеттри стота дела секунде). Занимљиво је, да је победник трке Вук Шолаја имао боље време од Вукашина, само за три стота дела секунде.

– Веома сам задовољан како сам истрчао трку у Београду. Припремао сам се вредно и очекивао једну од медаља. Мало је недостајало да се окитим најсјанијим одличјем, али најважније је да сам још једном оборио свој лични рекорд у трци на 60 метара са препонама. Настсвићу и даље вредно да радим и тренирам, како би у наредном периоду бележио још боље резултате. Захваљујем се мом клупском тренеру Драгани Ђорђевић, која ме је припремала за ово такмичење. Хвала и мојој породици која ме подржава, али и свима онима који ми помажу да моја атлетска каријера стално иде узлазном линијом – каже Вукашин Ђурић, који ће 23. септембра напунити петнаест година.

Постави одговор

Please enter your comment!
Please enter your name here