Ženska ekipa – prvoligaš, muška – drugoligaš

Veliki uspeh stonoteniskog kluba "Tikvara" u protekloj sezoni

540

BAČKA PALANKA: Minula takmičarska sezona, biće upisana krupnim slovima u anale stonoteniskog kluba „Tikvara“ iz Bačke Palanke.


Naime, ženska i muška ekipa, jednog od najmlađih sportskih klubova u bačkopalanačkoj opštini, od naredne sezone igraće u višem rangu takmičenja – prvoj, odnosno drugoj ligi. Ovaj rezultat još više dobija na značaju i pažnji, kada se zna, da je ženska ekipa nastala 2019., a muška 2014. godine.

U protekle dve sezone stonoteniserke „Tikvare“, dva puta su se okitile titulom prvaka. U debitantskoj sezoni 2019/20., Miona Gajić i njene klupske drugarice, bile su bez premca u Prvoj vojvođanskoj ligi, a u skoro okončanom ligaškom takmičenju u Drugoj ligi Sever, još jednom su se domogle trona.

Koliko su stonoteniserke „Tikvare“ bile superiorne, najbolje govori podatak, da su dve titule prvaka, osvojile bez poraza, sa impozantnim skorom – trideset četiri prvenstvena meča i isto toliko pobeda.

Za ovaj Riplijevski rezultat, sve pohvale pripadaju, pre svega stonoteniserkama koje su u minule dve sezone branile boje ovog kluba. Kapiten ekipa bila je Miona Gajić, a zajedno sa njom iz pobede u pobedu, išle su: Miljana Kapelan, Stanislava Tošić, Radovinka Vinka Radanović, Lana Vujičić i Svetlana Kerkez. Većina ovih igračica, imala je podužu pauzu u svojim stonoteniskim karijerama, ali i pored toga ekipa za koju su igrale, nije osetila gorčinu poraza.

– U nastupajućoj prvoligaškoj sezoni, naš cilj je pre svega da ostanemo u ligi, u kojoj će  osim naše, biti još devet ekipa. U ovom trenutku, još uvek nisu poznati svi članovi lige u kojoj ćemo se takmičiti. Naime, u toku su baraži za popunu Prve lige, pa će nakon toga biti poznati i svi njeni članovi. Upravo iz tog razloga, teško je nešto konkretnije reći o našim ambicijama u sledećoj sezoni. U svakom slučaju, naš osnovni cilj će biti očuvanje statusa prvoligaša – kaže Miljana Kapelan, koja se nakon desetogodišnje pauze, vratila igri celuloidnom lopticom.

Zanimljivo je da dve članice ekipe „Tikvare“ Stanislava Tošić (devojačko prezime Jović) i Miona Gajić, treniraju u Beogradu, gde i žive, pa su na svaki odigrani susret u Vojvođanskoj i Drugoj ligi putovale. Međutim, ni to im nije predstavljalo veliki problem, tako da su njih dve, zajedno sa ostalim stonoteniserkama „Tikvare“, ovu i proteklu sezonu, odigrale na maestralan način.

Rezimirajući protekle dve sezone Miljana Kapelan je konstatovala :

– Sa zadovoljstvom smo se okupile pre dve godine. Osnovni motiv našeg okupljanja, bio je da vratimo ženski stoni tenis „u život“ u Bačkoj Palanci, u čemu smo slobodna sam da kažem, i uspele. Intenzivno se u klubu radi sa mladim stonoteniserkama, koje će nas ubeđena sam, jednog dana dostojno zameniti.


Prijem novih stonotenisera

U poslednjih godinu do dve dana, STK „Tikvara“, veliku pažnju poklanja radu sa najmlađima. Konkurs za prijem u klub dece, od šest do 12 godina stalno je otvoren. Devojčice i dečaci, koji žele da treniraju stoni tenis, treba da se jave u prostorije kluba u hali „Tikvara“, na spratu i to ponedeljkom, sredom i petkom od 17 do 19 sati. Roditelji ili njihova deca, mogu se javiti jednom od trenera, mlađih kategorija, Miljani Kapelan ili Dejanu Dembickom.


Pripreme za prvoligašku sezonu, stonoteniserke „Tikvare“ počeće početkom avgusta. Za sada, nije planirano, da ekipa pretrpi bilo kakve personalne promene, tako da će za nju nastupiti stonoteniserke koje su se izborile za prvoligaški status: Gajić, Kapelan, Tošić i Radanović.

[rev_slider alias=“zivinastija“][/rev_slider]

 

Muška ekipa u Drugoj ligi – Sever

Uspeh ženske ekipe, na najlepši mogući način ispratili su i stonoteniseri „Tikvare“. Protekle nedelje, oni su u Novom Sadu odigrali baraž meč za popunu Druge lige – Sever, i nakon divovske borbe, uspeli su da savladaju „Banat II“ iz Zrenjanina rezultatom 4:3.

Meč je završen nakon dva sata i 45 minuta, a odlučujući poen za pobedničku ekipu osvojio je Dejan Dembicki. U regularnom delu prvenstva „Tikvara“ je osvojila drugo mesto, odmah iza „Zmajeva“, ekipe koja je jedina u ligaškom delu takmičenja, savladala Bačkopalančane.

– Naše ambicije u predstojećoj sezoni, svode se na očuvanje drugoligaškog statusa – ističe Dragan Kapelan, predsednik STK „Tikvara“ i dodaje:

– Još uvek ne znamo, koje će sve ekipe biti članovi lige, ali zato dobro znamo šta želimo u nastupajućoj sezoni, koja će početi krajem septembra. Želja nam je da ne samo u predstojećoj, već i u nerednim sezonama budemo članovi Druge lige.

Tokom protekle sezone za „Tikvaru“ su nastupili: Strahinja Sokolović, Dejan Elez, Dejan Dembicki i Dragan Kapelan.

Na kraju, svakako da treba spomenuti i one koji nisu bili u takmičarskoj ekipi, ali su dali značajan doprinos najvećem uspehu u istoriji STK „Tikvara“. To je pre svih, lokalna samouporava, zatim SSO Bačka Palanka 2017 i USR „Tikvara“. Od pojedinaca, nemerljiv doprinos ovom uspehu, dao je Milan Fodora sportski direktor kluba, a svakako da ne treba zanemariti, ni pomoć koju su pružili prijatelji kluba koji su uz njega bili prethodnih, a posebno u poslednje dve sezone. U STK „Tikvara2, ističu da u ovom uspehu određenih zasluga imaju i bivši igrači: Radoslav i Siniša Nikolić, braća Marko i Strahinja Ponjević i Nikola Đuran.


Pročitaj: Rekreativna vožnja biciklom po opštini Bač

Постави одговор

Please enter your comment!
Please enter your name here