Жетва медаља на Школској олимпијади

Ученици из бачкопаланачких школа остварили запажене резултате

410
Извор: Недељне новине

Од 19. до 22. маја у Зрењанину је одржана Школска олимпијада на којој су учествовале и основне и средње школе из општине Бачка Паланка и оствариле веома запажене резултате.


У четвртак, 19. маја наступиле су ученице ОШ „Здравко Челар“ из Челарева у баскету и освојиле прво место. Тиме је започета жетва медаља у Зрењанину.

Стонотенисери Техничке школе „9. мај“ су у петак, 20. маја освојили треће место, док су девојке Средње стручне школе „Др Радивој Увалић“ биле прве. Златну медаљу су освојиле Тамара Фабри (ученица III/1 разреда) и Дуња Вуцеља (ученица III/3 разреда). Прво место у конкуренцији основних школа освојиле су ученице ОШ „Здравко Челар“ из Челарева. Поред стоног тениса, у петак се играо и рукомет за основне школе. Треће место је у овој конкуренцији освојила мушка екипа ОШ „Свети Сава“, а девојчице ОШ „Десанка Максимовић“ су заузеле четврто место. Истог дана су наступили и кошаркаши Гимназије „20. октобар“ који су освојили одлично друго место.

Извор: Недељне новине

У суботу, 21. маја су на паркет изашле кошаркашице ОШ „Здравко Челар“ и заслужено освојиле прво место.

У недељу, 22. маја су наступали каратисти и освојили две златне, једну сребрну и четири бронзане медаље. Златне медаље су освојили Александар Бошков (Гимназија „20. октобар“) и Дуња Ступар (Саобраћајна школа „Пинки“ Нови Сад), а једино сребро припало је Марку Бороцком из ОШ „Вук Караџић“. Трећа места и бронзане медаље су освојили Јован Урошевић, Мирјана Урошевић, Софија Рађеновић (сви из ОШ „Вук Караџић“) и ученица Средње стручне школе „Др Радивој Увалић“ Тара Пилиповић.

Постави одговор

Please enter your comment!
Please enter your name here