Zlato za Srbiju – Srpski vaterpolisti na tronu Olimpijskih igara

Fantastičan uspeh za naše vaterpoliste i Srbiju!

245
Foto: Reuters

Vaterpolo reprezentacija Srbije osovjila je zlatnu medalju nakon pobede u meču nad reprezentacijom Grčke rezultatom 13:10 (6:3, 2:4, 2:2, 3:1) u finalu na Olimpijskim igrama u Tokiju.


U prvoj četvrtini srpski reprezentativci su poveli ubedljivo rezultatom 6:3.

Ipak, druga četvrtina donela je prve veće izazove i izjednačenje na 7:7, ali je prvo poluvreme završeno rezultatom 8:7.

Ni treća četvrtina nije bila manje napeta, pa je Grčka opet izjednačila, no Srbija je još jednom došla do prednosti i završila ovaj deo meča rezultatom 10:9.

Poslednja četvrtina započela je ponovnim izjednačenjem, a meč je završen rezultatom 13:10, što je donelo još jednu zlatnu medalju za reprezentaciju Srbije i odbranu zlata iz Rio de Žaneira.

„Zlatna završnica“, pored rezultatski važne utakmice, nosi i emotivnu težinu, budući da će se nakon ovog turnira iz reprezentacije povući mnogi vaterpolisti koji su u proteklim godinama pokoravali Evropu i svet.

Foto: EPA-EFE/PATRICK B. KRAEMER

U prvom kolu Srbija je izgubila od, do gotovo samog kraja, nepobeđene Španije sa 12:13, dok je u sledećoj utakmici savladala Kazahstan rezultatom 19:5, a potom pobedila Australiju rezultatom 14:8.

Na putu do polufinala, Srbija je izgubila od Hrvatske rezultatom 12:14, dok je potom pobedila reprezentaciju Crne Gore (13:6) i reprezentaciju Italije (10:6).

Ponovni susret sa reprezentacijom Španije u neizvesnoj završnici obezbedio je plasman srpskim vaterpolistima u finale i omogućio im da brane zlato na Olimpijskim igrama.

Vaterpolisti Mađarske osvojili su danas bronzanu medalju na Olimpijskim igrama u Tokiju, pošto su u meču za treće mesto pobedili Španiju sa 9:5 (3:3, 2:2, 1:0, 3:0).

Постави одговор

Please enter your comment!
Please enter your name here