Petostruki šampioni države – sjajni „Sky steps“

5376
Ski steps

Zrenjanin:  U „Kristalnoj dvorani“ se prethodnog vikenda održalo državno prvenstvo u plesu pod nazivom: DANCE FUSION – ZRENJANIN DANCE OPEN.

Bačku Palanku na ovom takmičenju je pretstavljao plesni klub „Sky steps“ koji je ostvario neverovatan rezultat. „Sky steps“ je nastupio sa pet koreografija za A ligu i osvojio svih pet zlatnih odličja.

Monja Kuburović, trener ovih sjajnih plesača je prenela za portal „BP Dešavanja“ svoje utiske sa ovog takmičenja.

„Pripremili smo 5 koreografija za A ligu.  Deca do 6 godina su izvela veoma zahtevnu koreografiju koja je bila najteža na takmičenju i samim tim zauzela i prvo mesto.  Grupa od 6 do 9 godina je takođe osvojila zlato u svojoj kategoriji i žiri je prepoznao kvalitet plasirajući ovu koreografiju za „Gala veče“ koje je sledilo posle takmičenja i gde ulaze samo najbolji klubovi, i to uglavnom samo juniori i seniori. Pošto su naša deca u pitanju bili smo oduševljeni i beskrajno zahvalni, srećni i ponosni, ali smo tu grupu poslali kući, jer je bilo neizvodljivo da čekaju 23h uveče, s obzirom da smo u 6h krenuli od kuće, a nastupili su vrlo rano.

Sledeće su nastupale u duo konkurenciji Tara Vladić i Tijana Trivunović, koje su sa svojom skoro besprekornom tehnikom postale prvakinje države. Svi smo bili ushićeni jer smo se mnogo trudili, radili i borili za to da taj dan budemo najbolja verzija sebe i pokažemo šta naša deca znaju. Ono što je nama posebno drago je to da žiri uvek prepozna originalnost, tehniku i performans na visokom nivou, jer naš rad se bazira na mlađim uzrastima, to nam je prioritet i uvek se usudimo da pokažemo da motorika, osećaj za ritam, mimika lica i dr. može i te kako da se dovede do perfekcije, ukoliko se u radu sa decom uloži mnogo stručnosti, ljubavi, discipline, skoncentrisanosti i osmisli sjajan plan i program. Težina koreografija je na seniorskom nivou, mogu slobodno tako reći.

Sledeće su nastupile devojčice od 9 do 12 godina koje su u planu da ove godine izađu i na svetsko prvenstvo. Osvojile su zlato i impresije svih prisutnih, odmah se plasirale u „Gala veče“. Peto zlato su osvojile juniorke. One su mešovita grupa. Oprobali smo ih takođe u A ligi i to je bio dobar potez“, o oficijalnom delu takmičenju priča Monja.

Gala veče

„U Gala večeri, prvo smo ušli u 10 najboljih iz svih vrsta plesova koji su se takmičili ceo dan u svojim disciplinama. Na takmicenju je bilo preko 600 koreografija sa preko 2 000 plesača. Konkurencija je bila fenomenalna. I ko je zauzeo deseto mesto bio je presrećan, jer su nijanse bile u pitanju. Naša grupa je bila najmlađa. Voditelj je proglašavao redom: deseto mesto, pa deveto, osmo, sedmo, šesto, peto, četvrto. Treće mesto su osvojile „džez balerine“ koje su ove godine bile prvakinje sveta u svojoj disciplini. Zatim je došao svečani trenutak. „Sky Steps“ devojčice su ostale da se bore 1 na 1 sa svetskim prvacima u hip hopu. U pitanju je fenomenalan klub iz Skoplja koji je gostovao na ovom takmičenju jer je i njihov vođa internacionalni sudija koji je pozvan da sudi na ovom prvenstvu. Pozvali su nas i u goste da besplatno učestvujemo na velikom street show takmičenju u Skoplju. Bio je ovo “vetar u leđa“, sjajan podstrek, motivacija, želja i volja za dalji razvoj i napredak naših palanačkih sportiskinja. Jako smo zadovoljni, euforični i takmičarski duh je tu. Spremni smo i svetu da pokažemo kako to mogu Srpkinje bez obzira na uslove i finansije. Ljubav prema plesu i muzici pobedjuju“, izjavila je za portal BP Dešavanja trener ovih sjajnih devojčica Monja Kuburović.

Постави одговор

Please enter your comment!
Please enter your name here