Prva liga Srbije: „Lavovi“ pregazili Užičane

796

ČSK Pivara – Sloboda 3:1 (1:0)

ČELAREVO: Stadion Pivare, gledalaca: 400, sudija: Ilić (Kragujevac). Strelci: Rakić u 18, Potkozarac u 52. i Ne. Anđelković u 59. za ČSK Pivaru, a Đorđević u 49. minutu za Slobodu. Žuti kartoni: Ni. Anđelković i Ne. Anđelković (ČSK Pivara), a Alempijević (Sloboda).

ČSK PIVARA: Tankosić 7,5, Ni. Anđelković 7, Jević 8, Vujošević 7,5 (od 85. Karać -), Valiđo 7, Ne. Anđelković 8, Popović 7,5, Potkozarac 7,5 (od 70. Čo Minse 7), Ilić 7,5 (od 71. Galijaš 7), Rakić 8,5, Ponjević 8.

SLOBODA: Đurić 7, Krmar 7, Vučković 6,5, Vidić 6,5, Glišović 7, Alempijević 7,5, Cvetić 6,5 (od 78. Benyamin -), O. Peličić 6,5 (od 63. Nešović 6,5), Stojanović 7, Đorđević 7,5 (od 73. Plećić 7), B. Peličić 7.

ČELAREVO: Još jedna dobra igra fudbalera ČSK Pivare na svom stadionu i u celini dobar fudbal u duelu dva stara znanca, viđeni su na stadionu Pivare. U prvom poluvremenu se uglavnom vodila ravnopravna borba, ali su domaćini i taj deo rešili u svoju korist. U nastavku usledila je potpuna dominacija igrača ČSK Pivare koji su već posle sat vremena igre obezbedili ubedljivo vođstvo. Na kraju se ispostavilo da je konačni rezultat – 3:1.

ČSK Pivara je došla u vođstvo preko veoma pokretljivog, ubojitog i veoma raspoloženog za igru Zorana Rakića. Posle prekršaja gostiju na tridesetak metara od njihovog gola, Rakić je smestio loptu u levi gornji ugao zapaženog golmana Đurića.

U ovom delu nije bilo mnogo prilika za golove, istina igralo se lepo na oko, gosti su vezli terenom, a domaćini pokušavali iz kontri da ugroze njihov gol. Kada je Sloboda već u 49. minutu, posle kornera, izjednačila rezultat, “lavovi” su se prenuli. Najpre je lopta iz kornera išla na drugu stativu, najviše je skočio Đorđević i udarcem glavom lobovao iznenađenog golmana Tankosića koji je bio kratak da je dohvati.

Radost gostiju je kratko trajala. Domaćini su promešali odbranu Slobode, a lopta je došla na sedam-osam metara do Potkozarca koji je prevario dva igrača gostiju i iz okreta pogodio mrežu. Ne dugo potom, usledio je novi slobodan udarac za ČSK Pivaru, a Rakić je ovog puta asistirao. Ubacio je loptu sa tridesetak metara na penaltik, a tamo je nebeskim skokom Nemanja Anđelković skoro pocepao mrežu Slobode za 3:1.

Bilo je još prilika u drugom delu, ali zadovoljni vođstvom domaćini su odradili posao na zadovoljstvo svojih navijača, promašili su još bar tri lepe prilike, a Užičani su propustili priliku da u poslednjim trenucima utakmice golom poraz učine podnošljivijim.

 

Постави одговор

Please enter your comment!
Please enter your name here