Ana Tešanović na stručnom osposobljavanju za sportskog učitelja

Potpisan sporazum o saradnji između Fakulteta sporta i fizičkog vaspitanja i Rukometnog saveza Srbije

447
Ana Tešanović i Milena Delić (Izvor: Rukometni savez Srbije)

U prostorijama Rukometnog saveza Srbije upriličena je konferencija za medije povodom potpisivanja sporazuma o saradnji između Fakulteta sporta i fizičkog vaspitanja Univerziteta u Beogradu i Rukometnog saveza Srbije.


Predmet sporazuma je realizacija programa stručnog osposobljavanja 149 rukometnih trenera za sticanje zvanja – Sportski operativni trener sportski učitelj. Rukometni savez Srbije je jedini granski savez koji u celosti snosi troškove doškolovavanja za trenere koji već rade u klubovima, a ne ispunjavaju sve uslove propisane Zakonom o sportu za rad sa decom. Ovo je samo još jedan od načina kojim Rukometni savez Srbije pomaže pre svega razvoj rukometa, a zatim i rukometne klubove i sportske stručnjake koji rade u njima.

Medijima su se obratili gospođa Milena Delić, predsednica Upravnog odbora RSS, prof. dr Saša Jakovljević, dekan Fakulteta sporta i fizičkog vaspitanja i prof. dr Robert Ropret, rukovodilac centra za stručno osposobljavanje, obrazovanje i usavršavanje Fakulteta sporta i fizičkog vaspitanja.

– Osećamo zadovoljstvo što smo jedini granski savez koji pomaže svojim trenerima. Ine samo trenerima, već na taj način pomažemo i klubovima, a pre svega ćemo deci omogućiti stručniji i kvalitetniji rad. Zahvaljujem se profesoru Jakovljeviću, dekanu Fakuleta sporta i fizičkog vaspitanja i profesoru Ropretu, rukovodiocu sektora za stručno usavršavanje na izuzetno korektnoj saradnji. Brzo smo došli do dogovora, nadam se na obostrano zadovoljstvo. Verujem da će polaznici, naši treneri ceniti to što činimo za njih i završiti u roku sve kako bi stekli potrebno zvanje za rad sa decom, rekla je Milena Delić.

– Ogromno je zadovoljstvo napraviti ovakvu saradnju sa Rukometnim savezom Srbije. Naš fakultet već više od 80 godina vodi računa o stručnim kadrovima u sportu. Mislim da je potez Rukometnog saveza Srbije izuzetno dobar, jer uložiti u trenere koji će posle toga raditi sa decom je veoma važna stvar i nadam se da će podstaknuti i druge granske saveze da urade nešto slično. Želim da se zahvalim Rukometnom savezu Srbije, kolegi Ropretu i svima koji su učestvovali u ovom projektu i nadam se da će zaista ostvariti odlične rezultate kada je u pitanju razvoj rukometa i rada sa mladima, istakao je prof. dr Saša Jakovljević, dekan Fakulteta sporta i fizičkog vaspitanja.

– Stvarno je zadovoljstvo sarađivati sa Rukometnim savezom Srbije i ponoviću da je ovo jedini Savez koji je pokazao ovakakav nivo svesti i odgovornosti pre svega prema deci, prema sportu i zdravlju nacije. Ovaj program će realizovati veliki broj naših profesora koji su eksperti u svojim oblastima. Tu su i naši stručnjaci iz oblasti rukometa, profesori Valdevit i Petronijević. U ovom Programu ćemo ukazati trenerima na specifičnost rada sa decom u svim uzrasnim kategorijama, zaključio je prof. dr Robert Ropret, rukovodilac centra za stručno osposobljavanje, obrazovanje i usavršavanje Fakulteta sporta i fizičkog vaspitanja.

Prisutnima su se obratili i predstavnici trenera koji su polaznici programa, Ana Tešanović i Uroš Elezović:

– Zahvalila bih se Rukometnom savezu Srbije i pogotovo predsednici Mileni Delić što je dala sve od sebe da se obrazovanje trenera podigne na viši nivo, takođe zahvalila bih se Fakultetu sporta i fizičkog vaspitanja i u ime svih trenera veliko hvala i potrudićemo se da damo sve što je do nas da stečeno znanje prenesemo na decu, rekla je Ana Tešanović.

Ana Tešanović (Izvor: Rukometni savez Srbije)

– Ovo je veliki korak u smislu edukacije dece i unapređenja stručnosti mladih trenera. Zahvalio bih se takođe u ime svih trenera i potrudićemo se da sve ono što smo naučili u toku naših karijera prenesemo na decu i da to nesebično podelimo sa njima i edukujemo ih u svakom smislu. Nadam se da će od ove inicijative profitirati i treneri i klubovi i Rukometni savez i deca, na kraju i reprezentacija, dodao je Uroš Elezović.


Pročitaj: Redovno javljanje nezaposlenih službi za zapošljavanje od sada lično

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here