Budi se ženski rukometni sport u Bačkoj Palanci

Kada je Milena Delić stala na čelo Rukometnog saveza Srbije reagovale su veteranke nekadašnjeg kluba "Nopal" iz Bačke Palanke

769
Фото: Thinkstock

BAČKA PALANKA: Šest bivših igračica ovog kluba (Sanja Ilić, Bojana Andrić, Vesna Tiosavljević, Slavica Koperec, Milka Tomić i Ana Zmijanjac) odlučile su da u gradu na Dunavu ožive ženski rukomet, koji je dve i po decenije bio jedan od perjanica bačkopalanačkog sporta.


Na partije bivših superligaških igračica mnogi su i sada sačuvali lepe uspomene, ali već pet godina nijedan ženski klub ne egzistira u ovom mestu.

U razgovoru sa Slavicom Koperec, bivšom reprezentativkom, saznali smo da se izuzetno raduje što je Milena Delić, koju odlično poznaje, došla na čelo Saveza.

– Još kao mala divila sam se Mileninim igrama i ponašanju na terenu, a kasnije sam imala čast da nam bude i delegat na utakmicama. Kao vodeću ličnost krovne organizacije ulila nam je ogromno poverenje i nadu da naš sport, koji odavno nije ni približno onome nekadašnjem nivou, može ponovo da zasija punim sjajem. Nadam se da će ona svojim radom i autoritetom, tim pre što iza nje stoji država, povratiti bar deo nekadašnjeg rukometnog sjaja. Znam da joj neće biti lako, a od nje očekujemo da u dogledno vreme u organizacionom smislu krene sa rešavanjem nagomilanih problema – rekla je Koperec.

Dugogodišnji kapiten Nopala Vesna Tiosavljević najavila je da će Bačka Palanka dati skromni doprinos rukometnim promenama koje su krenule da se kotrljaju Vojvodinom i Srbijom.

– Potrudićemo se da oformimo ženski klub i da bar pibližno dostignemo rezultate koje je nekada imao Nopal. U narednom periodu aktiviraćemo RK Tikvara, koji je u statusu mirovanja, i početi sa radom sa devojčicama svih uzrasta. Nas nekoliko veteranki sa sedam-osam mlađih igračica uključićemo se u sistem takmičenja od jeseni. Pozivam devojčice svih uzrasta iz Bačke Palanke i okolnih mesta da nam se pridruže, treninzi su besplatni, imaće odgovarajući stručni i vaspitno-obrazovni rad, a dobiće i sportsku opremu. Kada budu savladale osnovne elemente ove lepe igre biće uključene u sistem takmičenja – poručila je Vesna Tiosavljević.


Pročitaj: Sekund nepažnje na kupalištu može da dovede do tragedije

Постави одговор

Please enter your comment!
Please enter your name here