Данило Радовић најбољи играч по избору Журнала

Мушка репрезентација Србије окупила се у Старој Пазови и почела припреме за предстојеће Европско првенство, које је на програму од 13. до 29. јануара у Мађарској и Словачкој

590
Izvor: rss.org.rs

Селектор наше селекције, Тони Ђерона је окупио део државног тима, а комплетну екипу имаће на располагању тек после Нове године, кад ће се репрезентацији прикључити играчи из Немачке.


Један од момака који је заслужио позив у национални тим је сјајни Данило Радовић, леви бек Динама. Овај млади Бачкопаланчанин има сјајну годину иза себе, а недавно је и у традиционалној акети „Спортског журнала“ изабран за најбољег играча домаће лиге.

– Дефинитивно могу да кажем да ми је ово најбоља полусезона у каријери. Долазак у Динамо је био најбољи потез, једноставно су се коцкице добро склопиле. Искористио сам поверење тренера, добро сам се уклопио у средину и мислим да сам све искористио на најбољи начин – искрено је рекао Данило Радовић.

Стигла је и најбоља могућа награда, позив селектора репрезентације Србије?

– Невероватан осећај, заиста. Искористио сам шансу на прошлој акцији против Словачке и селектор је поново одлучио да ме позове. Пресрећан сам због указаног поверења и на мени је само да радим и да се наметнем. Саиграчи у репрезентацији су ме сјајно прихватили, нисам имао проблем да се прилагодим и једва сам чекао ово окупљање. Дошао сам да се борим за своје место, да се надмећем, па ћемо видети јел то довољно да изборим визу за Мађарску.

Понели сте лепе утиске са претходног окупљања?

– Све је било одлично! Момци су ме сјајно прихватили, давали ми ветар у леђа, кроз цео тренажни процес били уз мене. Сви су ми помагали, тако да нисам имао никакав проблем. Кад се уклопиш, радиш и слушаш, резултат дође сам по себи.

Конкуренција на левом беку је одлична?

– Има ту доста момака који годинама играју озбиљан рукомет. На мени је да се борим и трудим, па ћемо видети докле сам стигао. Не бојим се конкуренције, желим да се такмичим.

Да вам је неко пре годину дана рекао шта ће се ових дана дешавати, да бисте поверовали?

– Верујте никада и никоме, ни у најлуђем сну. Свашта се издешавало, корона, пауза, па повратак на рукомет у некој полупрофесионалној варијанти, а ево сада се борим за место које води на Европско првенство. Искрено, од момента кад сам се вратио у Србију све је кренуло на боље.

Ваше самопоуздање, пре свега у дресу Динама, је на сваком мечу све веће?

– Као да нисам веровао у себе док ми се нису догодили одређени пехови. Док се нисам вратио у Србију и заиграо у Динаму ништа није било као што је сада. Добио сам простор да играм, дали су ми шансу и морао сам да је искористим. На сваком мечу се осећам добро, уживам, волим да играм, тако да се све некако лепо поклопило.

Динамо игра ове сезоне топло-хладно?

– Имамо релативно младу екипу, добро радимо, лепо играмо, некад имамо мање осцилације и падове у игри, али кад имати млад састав то је нормално. Како време пролази исправљамо грешке, видимо шта не ваља и трудимо се да то не понављамо.

Шта можемо да очекујемо од плеј-офа и ко су ваши фаворити?

– На нама је да се што боље спремимо и дочекамо почетак како треба. Мислим да је реално да будемо међу четири најбоља тим. Имали смо тешку групу, али смо успели да остваримо пласман без проблема. Што се тиче фаворита, то је дефинитивно Војводина као и сваке године. Они носе то бреме, али полако, видећемо кад крене плеј-оф како ће се ствари одвијати – рекао је на крају Данило Радовић.

Изабрани сте у традиционалној анкети „Спортског журнала“ за најбољег играча АРКУС лиге?

– Велика је то част за мене. Желео бих да се захвалим свима који су гласали за мене, признање је веће и значајније јер су ме биралли играчи, капитени, као и тренери. Доста Паланчана је пре мене било у овој анкети и драго ми је што сам повећао број.

Постави одговор

Please enter your comment!
Please enter your name here