Marko Vujin potpisao dvogodišnji ugovor sa Vardarom

Prilika da sebe upoznam ponovo.

1226
foto: Sportski Žurnal

Srpski rukometaš Marko Vujin potpisao je dvogodišnji ugovor sa Vardarom, objavio je 10. jula skopski klub.  Kako se navodi, „desni bek koji ima iza sebe bogatu karijeru odabrao je broj 41 na dresu u kojem će nastupati za Vardar 1961“.

Iskusni bivši srpski reprezentativac, 35-godišnji Marko Vujin, u Skoplje dolazi iz Sportinga iz Lisabona, a prethodno je bio zvezda u mađarskom Vespemu i nemačkom Kilu. Raspoložen, zadovoljan i spreman za povratak na veliku scenu. Tako zvuči Marko Vujin dok se u rodnoj Bačkoj Palanci sprema za novo poglavlje u karijeri.

[rev_slider alias=“euro-af-salon-namestaja“][/rev_slider]

 

Obući će Marko Vujin dres Vardara, ponovo ćemo gledati, nadamo se isto onako ubojitu, njegovu levicu, koja ga je načinila petim strelcem Lige šampiona u istoriji, jedno vreme i prvim snajperom Bundeslige.

– Iskreno se radujem, trebalo bi 18. da se pridružim ekipi u Skoplju. Nadam se da će se i situacija oko korone malo popraviti – kaže Marko za  Sportski žurnal.

Sa Skopljancima je dogovorio dvogodišnju saradnju i biće ovo neka vrsta novog početka desnog beka, o kome nismo imali prilike mnogo da čujemo poslednjih godinu i po.

Suštinski, za to vreme iz zdravstvenih razloga odsustvovao je svega nekoliko meseci sa terena, a osećaj je kao da je mnogo duže:

– Da svedemo na polusezonu u Kilu. Sportingu sam se priključio praktično kad sezona počela, bez priprema, drugačija je bila motivacija. Bio je to ogroman prelaz, razlika posle šest godina u Vespremu i sedam u Kilu gde su dvorane uvek bivale dupke pune, dva grada gde se živi za rukomet, došao sam negde gde su tribine skoro prazne. Ali, poslužilo mi je da se polako vratim u rukometnu priču.

Kroz Vardar i potpuno, onako kako smo navikli da Vas gledamo, nadamo se?

– Biće to povratak na nivo rukometa i klub sličan onima u kojima sam gradio najveći deo karijere. Vardar je u poslednjih tri godine dva puta bio prvak Evrope, još je to zvanično… Ako Bog da, pa se stanje sa koronavirusom sredi, opet da zaigramo u prepunoj hali. Sa Kilom sam dva puta gostovao Vardaru i sećam se te fantastične energije, poput onih u Vespremu i Kilu, gde se diše za rukomet. Nisam do sad igrao, hajde da kažem na Balkanu, pa sam izabrao da to bude u poslednjoj etapi karijere. Nadam se da će me i sportsko zdravlje poslužiti.

[rev_slider alias=“prvi_test_slajder“][/rev_slider]

 

Marko jedva čeka da počnu pripreme zakazane za 20. jul, a dogovor oko prelaska u Skoplje je lako postignut?

– U nekoliko navrata sam razgovarao sa predsednikom, Mihajlom Mihajlovskim. Ostavio je na mene jako pozitivan utisak, a i čuo sam od igrača koji su pre mene bili u Vardaru i znaju ga iz vremena prethodnog mandata na čelu kluba da je veliki zaljubljenik u rukomet. Razgovarao sam nedavno i sa Igorom Karačićem i rekao mi e samo pozitivne stvari i o klubu i op gradu, dvorani, uslovima. Klub se takođe potrudio da me sve spremno dočeka kad dođem. Dakle, pozitivnih misli, željan opet velikih rukometnih visina ulazim u ovu priču. Biće to prilika da sebe upoznam ponovo – zaključuje Vujin.


Pročitajte i: Bojan Beljanski: U Bačkoj Palanci se najbolje osećam

Постави одговор

Please enter your comment!
Please enter your name here