Mladi rukometni lavovi u Bačkoj Palanci 

495

BAČKA PALANKA: Posle gašenja Rukometnog kluba „Sintelon“ 2009. godine, rukomet u Bačkoj Palanci ponovo hvata zamah zahvaljujući Rukometnom klubu „Lavovi“, koji ima blizu stotinu članova.


Najveći uspeh prošle jeseni ostvarila je ekipa dečaka do 14 godina, koja se plasirala u Superligu Rukometnog saveza Vojvodine sa željom da se ove godine domogne nastupa na državnom prvenstvu.

Trener mlađih kategorija Pera Šešum ističe da je od osnivanja glavni cilj kluba bio rad sa mladima, koji bi postepeno popunjavali redove prvog tima.

[rev_slider alias=“slider-3″][/rev_slider]

 

Klub ima svoju selekciju u Superligi Vojvodine, ali nažalost najstarija selekcija kadeta nije prijavljena jer je reč o igračima koji su mahom već priključeni prvom timu, pa bi ih nastup u dve konkurencije previše opteretio, objašnjava trener Šešum.

On ističe da je novina u okviru škole rukometa, koja odskoro prima i devojčice, te da veliki broj dece u klubu čini svoje prve rukometne korake.

Trener Šešum naglašava da klub radi u odličnim uslovima uz obilje termina u sportskoj hali, te da sarađuje s profesionalnom rukometašicom Anom Batinić Tešanović.

„Posebno mi je drago što klupska uprava ceni rad sa mlađim kategorijama i podržava mlade igrače, dajući im minutažu, što za njihov razvoj mnogo znači“, smatra trener Šešum.

Govoreći o trenutnom nivou rukometa u Bačkoj Palanci, on ističe da je taj grad poznat po rukometu, ali da je neophodno vreme da bi jedan gradski klub ponovo nastupao u najvišem rangu takmičenja.


Pogledaj: Više nego uspešan start „lavića“

 

Постави одговор

Please enter your comment!
Please enter your name here