Mrđan, Balać i Soldo na pripremama rukometne reprezentacije Srbije

Pomoćni trener ove reprezentacije je Bačkopalančanin Pero Šešum

704
Izvor: rss.org.rs

Muška pionirska reprezentacija Srbije (rukometaši rođeni 2006. godine i mlađi) okupila se na trodnevnim pripremama u okviru Trenažnog centra RSS i prvi put imala priliku da trenira sa stručnim štabom predvođenim selektorom Nikolom Maksimovićem.


Od 26. do 28. septembra 2021. godine pioniri su trenirali u hali Slodes, gde su postavljeni temelji rada ove selekcije. Iz RK Lavovi BP u muškoj pionirskoj reprezentaciji Srbije našli su se igrači Mrđan Danilo (desni bek), Balać Luka (pivotmen) i Soldo Ilija (levo krilo). Pomoćni trener ove reprezentacije je Bačkopalančanin Pero Šešum.

– Momci su zdravi što je najvažnije, tako da bez ikakvih problema sprovodimo sve ono što smo planirali. Na ovom prvom trenažnom centru akcenat je na elementima individualne odbrane pre svega, to je nešto što sam primetio da je malo zapostavljeno i u ovom uzrastu, kao i u starijim i u mlađim generacijama kod nas i na tome ćemo raditi na ovom okupljanju. Sa mnom u stručnom štabu su moj asistent Pero Šešum, zatim Mladen Opačić, specijalista za fizičku pripremu koji uvek ima uvodni deo treninga i Željko Hornjak koji je izuzetan stručnjak u radu s golmanima, tako da mogu da kažem da ovaj stručni štab funkcioniše na najbolji mogući način i svako ima svoju ulogu što je najvažnije – istakao je selektor Maksimović i dodao:

– Momci odlično prihvataju sve savete i sve korekcije i siguran sam da će sa ovog trenažnog centra da izađu sa nekim novim saznanjima. Nadam se da će posle ovoga biti za pet posto bolji nego što su bili i da neke detalje koje rade na TC mogu da primenjuju i u radu sa svojim klubovima. Moram da istaknem ažurnost Rukometnog saveza Srbije u radu sa mlađim reprezentativnim selekcijama. Po kalendaru do kraja sezone imamo praktično svakog meseca okupljanja na tri, četiri dana i ja ću kao selektor ove generacije imati dovoljno prostora da proverim svu decu koja imaju potencijala. Za ovo okupljanje imamo jednu ideju, za sledeće okupljanje će svakako biti i malo drugačiji spisak, jer hoćemo da ispoštujemo svako dete koje zaslužuje. Hoćemo da ima priliku da ga vidimo i da se pokaže, da na taj način za tri godine kada bude Evropsko prvenstvo za ovaj uzrast dođemo sa selekcijom od 20 do 25 igrača koji stvarno zaslužuju da budu tu – zaključio je Maksimović.

Постави одговор

Please enter your comment!
Please enter your name here