Okupljanje i trening mlađih rukometnih selekcija reprezentacije Vojvodine u Bačkoj Palanci

Pero Šešum selektor M – 14, Ana Tešanović trener Ž -14

732

BAČKA PALANKA: Petog aprila, u sportskoj hali „Tikvara“, biće održano okupljanje mlađih rukometnih selekcija reprezenatcije Vojvodine.


Na okupljanju će se naći, devojčice i dečaci rođeni 2004/05, 2006/07, 2008. godine i mlađi. Reč je o širem spisku selektiranih igračica i igrača, koji će nastojati da se izbore za mesto u reprezentaciji Vojvodine, a nakon toga i za učešće u reprezentaciji Srbije. Selektor selekcije M -14 je Pero Šešum, a trener selekcije Ž – 14 je Ana Tešanović.

– Sa dečacima starosne dobi 14 godina, na nivou Vojvodine radim u poslednje tri godine. Sa druge strane, Ana će prvi put biti trener jedne generacije budućih reprezentativki Vojvodine. Ona će trenirati, najbolje rukometašice naše pokrajine, rođene pre 14 godina. Tokom ovog jednodnevnog okupljanja, biće obavljeno testiranje, kao i trening. Nakon treninga, uslediće selektiranje rukometaša i rukometašica učesnika ovog okupljanja. Neki će ostati, neki će otpasti. Na nekom narednom skupu,spisak će biti sveden na šesnaest rukometaša i rukometašica, koji će igrati za reprezentaciju Vojvodine, u kategoriji M – 14 i Ž – 14 – kaže Pero Šešum, selektor reperezentacije Vojvodine M – 14.

 

Planom je predviđeno, da mlađe muške i ženske reprezentativne selekcije Vojvodine, u septembru, učestvuju na susretima regiona, na kojima će pored njih nastupiti i reprezentacija Beograda, kao i reprezentacija centralne Srbije sa Kosovom i Metohijom. Nova okupljanja, kao i utakmice regionalnih reprezentativnih selekcija, u mnogome će zavisti od epidemiološke situacije u našoj zemlji.

Vredi napomenuti, da je selekcija M – 14, pod vođstvom Pere Šešuma odigrala osam utakmica i ostvarila impresivan bilans – osam pobeda.

Na okupljanju, koje će 5. aprila biti održano u SH „Tikvara“, iz RK „Lavovi – BP“ pozvani su, Jana Vasić i Lenka Vlajkov, Mihajlo Kralj, Ilija Soldo, Danilo Mrđan, Nikola Budić i Luka Balać.


Pogledaj: Pionirke Panonije se plasirale među 16 najboljih ekipa u Vojvodini

 

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here