Pionirke „Lavova BP“ napreduju iz meča u meč

Rukometna liga Vojvodine za pionire

582
Foto: Nedeljne novine

BAČKA PALANKA: Pionirke „Lavova BP“ bile su aktivne i na turniru u Novom Sadu ostvarile polovičan učinak. Mladi rukometaši „Lavova BP“ do 14 godina (pioniri) osvojili su tri boda iz dva meča, u  subotu (16.10.) u bačkopalanačkoj Sportskoj hali „Tikvara“.


Ženska selekcija RK Lavovi BP, najpre je izgubila od „Rume“ sa 13:22 (5:14), da bi potom pobedila sastav „LSK“-a iz Laćarka sa 11:8 (6:6).

– Moram da kažem da naše devojčice iz utakmice u utakmicu pokazuju sve veći napredak, kaže trener pionirki „Lavova BP“ Ana Tešanović i navodi:

– Niko se pojedinačno nije izdvajao što me raduje. Na ovom turniru smo pokazali slogu i kolektivnu igru, a svaka je igračica dala svoj doprinos – završava Tešanovićka.

„Lavice“ iz Bačke Palanke su trenutno četvrte na tabeli V grupe pionirske lige Vojvodine sa 4 boda, a naredni turnir se igra u Rumi 31. oktobra kada će Palančanke odmeriti snage sa novosadaskom „Vojvodinom“ i „Slovenom“ iz Rume.

„Lavići“ su najpre odigrali nerešeno sa „Radničkim 1958“ iz Šida (11:11), da bi potom zabeležili više nego ubedljivu pobedu nad vršnjacima „Nove Pazove“ savladavši ih sa 28:8 (11:3).

Sada su „lavići“ drugoplasirani u D grupi lige RSV za ovaj uzrast sa 7 bodova, jednim manje od lidera „Metaloplastike 2021“ iz Klenka. Naredni turnir pionirske lige Vojvodine se igra 30. oktobra u Novoj Pazovi kada bi „Lavovi BP“ trebali da igraju protiv domaćina i u derbiju protiv „Metaloplastike 2021“ iz Klenka.

 

Постави одговор

Please enter your comment!
Please enter your name here