RK „Lavovi BP“ – Devet godina uspešnog postojanja

Rukometni klub "Lavovi Bačka Palanka"

608

Rukometni klub „Lavovi Bačka Palanka“ osnovan je 2011. godine i nedavno je obeležena devet godina uspešnog rada.  Klub predstavlja nastavak rukometne tradicije u Bačkoj Palanci koja je iznedrila mnoge kvalitetne rukometaše i članove nacionalne selekcije.


Klub ima pet takmičarskih selekcija. Pored prvog tima koji se takmiči u Super B ligi –Sever, Centar, „Lavovi BP“ imaju i četiri takmičarske selekcije u mlađim kategorijama. To su pioniri, kadeti i juniori kod rukometaša, a formirana je i selekcija mlađih pionirki od koje
tek treba da se očekuju dobro rezultati.

Najveći uspeh kluba je svakako plasman u Super B ligu – Sever, Centar gde se Palančani takmiče od sezone 2018/19. Upravo u toj sezoni je ostvaren najbolji rezultat osvajanjem trećeg mesta.

– Mi se, praktično, već četvrtu sezonu takmičimo u drugom rangu takmičenja, kaže Slobodan Permoser iz RK „Lavlovi BP“.

[rev_slider alias=“norland-novi-„][/rev_slider]

 

– Do sada smo osvojili Kup Vojvodine, a poznati smo po afirmaciji naših mladih rukometašima iz sopstvene škole rukometa. Neki od njih su dogurali i do reprezentativnog dresa u svom uzrastu, a neki su karijeru nastavili u inostranstvu.

„Lavlovi BP“ posebnu pažnju daju na mlađe kategorije gde su sve tri mlađe selekcije učesnici državnih prvenstava i po tome su svakako najuspešniji klub u Srbiji, a po nekoliko igrača iz pionirske, kadetske i juniorske selekcije su reprezentativci Srbije u svojim uzrastima.

Što se tiče letnjih priprema, „Lavovi BP“ će ih početi krajem avgusta s obzirom da je početak sezone u Super B ligi – Sever, Centar pomeren za 12. oktobar.

 

Постави одговор

Please enter your comment!
Please enter your name here