Рукометаши „Херцеговца“ у првом првенственом колу гостују у Апатину

Домаћин (ни)је фаворит

330
Рукометни клуб "Херцеговац" је био организатор турнира "Кале и Спасо". Извор: РК Херцеговац

Након обављених припрема, нови члан Супер Б лиге, екипа „Херцеговца“ ће у првом првенственом колу гостовати у Апатину, домаћој истоименој екипи.


– Припреме за нову сезону, почели смо пет недеља пре старта такмичења у нашој дебитантској сезони у оквиру Супер Б лиге. Током ових припрема одиграли смо пет припремних утакмица. Две утакмице, одигране на Првом меморијалном турниру „Кале и Спасо“ решили смо у своју корист. Такође смо, победили екипу „Радничког“ из Шида, а доживели смо поразе у утакмицама са „Пролетером“ из Зрењанина и екипом „Металца“ из Футога. Све у свему, мислим да доста спремни улазимо у првенствену трку за бодове, која ће бити дуга, јер ће трајати до маја, али и веома тешка. Наш основни циљ је да сачувамо статус суперлигаша, и том циљу подредили смо сав наш рад, али игре у сезони која је пред нама – истиче Божидар Надовеза, тренер „Херцеговца“.

О свом ривалу, екипи „Апатина“ Надовеза каже: – Ради се о екипи која се у такмичарској сезони 2020/21., изборила за статус Супер Б лигаша. Колико ми је познато екипа „Апатина“ није мењала свој састав у односу на протекло првенство, што не значи да то није урадила непосредно пред сам старт сезоне, или ће то можда урадити на њеном почетку. Наша екипа претрпела је одређене играчке промене. Лео Фејеш не може да игра за наш састав на двојну регистрацију, зато што је играч „Црвенке“, која се такмичи у истом рангу као и ми. Са друге стране, Милан Иванчев је доживео повреду укрштених лигамената, и завршио је играчку каријеру. Остали смо и без Владимира Зејака, који се вратио тренерком позиву. Дакле, силом прилика остали смо без ових играча, које сам хтели задржати. Међутим, они су имали нове изазове и отишли су из наше екипе. Ми смо између осталог и због тога, дошли до знатно измењеног састава са којим ћемо играти у Супер Б лиги. На прву утакмицу у новој сезони, идемо да се изборимо за што повољнији резултат. Свакако, да не помишљамо да се унапред предамо, без обзира са ким да играмо. Апатинци имају искусну екипу, са искусним тренерима. Покушаћемо да искористимо, евентуално неки лош дан нашег противника, или неке његове грешке и да то материјализујемо у нашу киорист. Да ли ћемо у томе успети – видећемо. Не пада нам на памет да претимо Апатинцима, на њиховом терену. Наш циљ у предстојећој сезони је пре свега, да останемо у лиги. Све што евентуално остваримо више од тога, за нас ће бити као велика премија на лутрији. Најреалнији је, свакако, пласман у доњи дом и борба за опстанак – напоменуо је, пред гостовање у Апатину Божидар Надовеза.

 

Постави одговор

Please enter your comment!
Please enter your name here