Тежак пораз Херцеговца, Лавови БП сигурни на трећем месту

Општински дерби овог пута у Гајдобри

446

У суботу (14.05.), одигране су утакмице 20. кола Прве лиге, група Војводина, у којој су се за бодове борили РК Херцеговац из Гајдобре, који је био на корак до вишег ранга такмичења и Лавови БП, који чврсто држе трећу позицију на табели.


Екипа Херцегова је утакмицу одиграла у Новом Саду, са екипом Славије, која је на 5. месту на табели, док је Херцеговац први. Гајдобрани су ушли опуштеније у утакмицу, али играчи Славије су показали борбеност и током целе утакмице су имали предност. Имали су прилику играчи Херцеговца да изједначе резултат, што би има одговарало за даљи пласман, међутим нису успели да погоде мрежу гостију и искористе одбране Каравезића и промашаје играча Славије. На крају је резултат био 24:22.

Херцеговац је још увек 1. на табели, међутим дели број бодова са другопласираном екипом „Потисје Плетекс“ из Аде, а утакмица последњег кола, која се игра наредног викенда одлучиће победника лиге. Потисје се састаје са последњепласираном екипом Јабуке и играчи из Аде очекују победу која ће их довести на 1. место.

Екипа Лавови БП одиграла је утакмицу у спортској хали Тиквара у Бачкој Паланци, са екипом Јабуке и победила је 34:24, а на полувремену је било 19:14 у корист Лавова. Најбољи играч утакмице био је из реда Лавова, Чупорт Радован који је постигао 10 голова. Одмах иза њега на листу стралаца, уписао се и Миљковић Дејан са осам голова.

Утакмица последњег кола Прве лиге, група Војводина, биће рукометни спектакл за све љубитеље овог спорта у бачкопаланачкој општини. Општински дерби играју Херцеговац и Лавови БП у Гајдобри 21. маја. Резултат ове утакмице неће битно променити позицију Херцеговца, јер су шансе да Потисје изгуби од Јабуке, веома мале.

Погледајте табелу након 20. кола:

Постави одговор

Please enter your comment!
Please enter your name here