Тихомир Додер појачао Гајдобране

Рукометаши "Херцеговца" вредно се припремају за наставак првенства

594
Фото: Илустрација, извор: handball base

Припреме за други део првенства Прве лиге Војводине су рукометаши „Херцеговца“ почели 17. јануара. У односу на протекли део такмичења у Војвођанској лиги, јесењи првак јачи је за Тихомира Додера који ће без сумње бити велико појачање за Гајдобране.


Рукометаши „Херцеговца“ у наставак првенства улазе са нескривеним амбицијама да освоје титулу првака и преселе се у виши такмичарски ранг.

– Током прве недеље рада углавном смо се лагано припремали. Друга и трећа недеља биће ударничке, све са циљем како би што спремнији ушли у наставак првенства. Под условом да не дође до неких промена, првенство ће бити настављено 20. односно 21. фебрура.

– До наставка првенства одиграћемо неколико пријатељских утакмица, највероватније са екипама из Супер Б лиге и једну са екипом из нижег такмичарског ранга. Прве недеље радили смо сваки други дан, а планирали смо да у другој и трећој недељи припрема рад буде свакодневан. У четвртој недељи припрема и до старта првенства, опет би радили сваки други дан.

– Наше амбиције су јасне, ми ћемо покушати да освојимо титулу првака и преселимо се у виши ранг. Довођењем Додера, свима смо показали да су наше амбиције реалне и оствариве. Колико ћемо у томе успети остаје да се види. Много тога ће зависити и од ситуације са коронавирусом. Може да се деси да у некој важној утакмици због пандемије, будемо без четири – пет играча и самим тим будемо у великом проблему. У раду са екипом помагаће нам Ђурађ Трбојевић, који је више саветодавац и он пре свега усмерава моје идеје. Трбојевић уосталом има много више искуства од мене. Прве недеље на тренинге се одазивало петнаестак играча, а „вољно“ су добили рукометаши који су изнели већи терет игре у протеклој полусезони. Они су током паузе између два дела првенства испуњавали одређене задатке, који су им били постављени. Вољно су добили Иванчев, Козомора, Милан Кнежевић, Станојев и Зејак, а Лео Фејеш и Шевић су радили са репрезентацијом, каже Божидар Надовеза, тренер „Херцеговца“.

Постави одговор

Please enter your comment!
Please enter your name here