Вујин из патика у фотељу

Вујин је каријеру је почео у некада чувеном "Синтелону" из Бачке Паланке

1398
Извор: EPA/AXEL HEIMKEN

Познати српски рукометаш нови је потпредседник Војводине. Деветоструки узатопни шампион Србије у мушкој конкуренцији добио је велико појачање у управи, јер се Марко Вујин прихватио високе функције у новосадском клубу.


У играчку пензију је отишао прошле сезоне, са 37 година, а сада се прихватио одговорног посла, жељан учења и афирмације налик оним у време док је „терорисао“ голмане са позиције бека.

Вујин је каријеру је почео у некада чувеном „Синтелону“ из Бачке Паланке, да би 2003. године прешао у мађарски „Дунафер“, одакле је након три сезоне отишао у моћни „Веспрем“. Тамо се задржао шест сезона, пре него што је направио трансфер у трофејни „Кил“.

За седам година у дресу немачког и европског великана узео је велики број трофеја у домаћим оквирима, али је остао без највреднијег, Лиге шампиона. Након разлаза је продужио у „Спортинга“ из Лисабона, да би на крају активног бављења рукометом бранио боје македонског „Вардара“ и мађарског ПИК „Сегеда“.

У дресу А репрезентације Србије добитовао је далеке 2003. године, а врхунац је доживео 2012. године у Београду, када су Орлови завршили као вицепрваци Европе.

Постави одговор

Please enter your comment!
Please enter your name here