Smotra kajakaša i kanuista na Tikvari

2055

BAČKA PALANKA: Otvoreno prvenstvo Vojvodine u kajaku i kanuu na mirnim vodama, održano je na jezeru “Tikvara“ u Bačkoj Palanci. Za mnoge kajakaše i kajakašice, to je bila generalna proba pred Svetsko juniorsko prvenstvo, koje će narednog vikenda biti održano u Rumuniji.

Na Otvorenom prvenstvu koje je trajalo tri dana, učestvovalo je 500 takmičara u svim kategorijama, iz dvadeset i pet klubova, a ovo su ekipni plasmani klubova po kategorijama:

PIONIRI:

  1. Tarkett 88,5
  2. Bečej 59,5
  3. Dunav Bezdan 44

KADETI:

  1. Tarkett 157
  2. Bečej 83,5
  3. Zabrežje 54

JUNIORI:

  1. Tarkett 136
  2. Val – S. Mitovica 71,5
  3. Tisin cvet – Senta 64,5

SENIORI:

  1. Tarkett 123
  2. Vojvodina – Novi Sad 91,5
  3. Tisin cvet – Senta 88,5

„Takmičim se u juniorskoj konkurenciji, ali sam u Bačkoj Palanci nastupio kao senior i osvojio sam zlatnu medalju u jednosedu na 1.000 metara i srebrnu medalju u jednosedu na 500 metara. To mi je proba pred nastup na Svetskom prvenstvu“, kaže Bojan Zdelar iz KK “Val“ u Sremskoj Mitrovici.

Nikola Perak koji vesla za KKK “Tarkett“ iz Bačke Palanke, osvojio je zlatne medalje u K-1 na 1.000, K-1 na 500 i K-4 na 500 metara, u konkurenciji kadeta. Dok je za juniore osvojio srebrne medalje u K-2 na 500 i K-4 na 500 metara.

Posle Državnog prvenstva, ovo je najmasovnije kajak, kanu takmičenje u našoj zemlji.

Miroslav Rodić

„Verujem da smo mi iz KKK “Tarkett“ bili dobri domaćini, obezbedili smo sve uslove da se naprave dobre trke. Staza je izuzetna, postavili smo sajle kao na Svetskom prvenstvu“, rekao je za RTV tehnički organizator Miroslav Rodić.

“Ova tri dana imali smo veoma kvalitetna takmičenja. Učesnici su osvojili veliki broj medalja i pehara. Bilo je idealno“, smatra predsednik KKS Vojvodine Stevan Knežević.

Otvoreno prvenstvo Vojvodine u kajaku i kanuu na mirnim vodama, zajedno su organizovali KKK „Tarkett'“ i Kajak kanu savez Vojvodine.

Постави одговор

Please enter your comment!
Please enter your name here