Stasavaju naslednici Ćućuza, Tešića, Vještice…

Škola fudbala OFK "Stari grad" postoji šest godina.

1497

Dvojica bivših vrsnih fudbalera Ljubomir Ćućuz i Rajko Ivković, nakon završetka igračke karijere ostali su da rade u fudbalu. Svoje višegodišnje iskustvo prenose na najmlađe – decu uzrasta od 6 do 13 godina, koja treniraju i igraju za selekcije mališana, poletaraca i petlića OFK „Stari grad“.


-Cilj nam je da deca preko fudbala ova deca jednog dana postanu zdrave ličnosti, dobri ljudi i korisni članovi naše zajednice. Učimo ih osnovama fudbalske igre i pokušavamo da ih odvojimo od kompjutera jedne od najvećih pošasti savremenog doba. Trenutno našu školu „pohađa“ oko 70 dečaka starosne dobi od 6 do 13 godina. Imamo dobru saradnju sa OFK „Bačkom“ i nastojimo da stvorimo fudbalere koji će jednog dana igrati za njen prvi tim, kaže Rajko Ivković jedan od trenera ŠF „Stari grad“.

Na Ivkovićevu priču, nadovezao se Ljubomir Ćućuz. -Najveći deo godine treniramo na terenu sa veštačkom travom, a tokom zime u velikoj sali USR „Tikvara“ gde smo naišli na veliko razumevanje direktora Darka Božovića. Članovi naše škole fudbala uključeni su u takmičenja u okviru regionalne lige gde nam rezultati nisu u prvom planu već da svako od igrača dobije šansu da igra i pokaže koliko može.

Ovo je na neki način fudbalska obuka, a posle trinaeste godine sledi fudbalska specijalizacija. Na žalost, mnogi dečaci nakon trinaeste godina prestaju da treniraju, pa i ovim putem apelujem da nastave sa radom u nekom od klubova jer jedino tako mogu da dosanjaju svoje fudbalske snove, jasan je Ljubomir Ćućuz.

Na kraju, treneri Ivković i Ćućuz su rekli da im je plan da iz godine u godinu podižu kvalitet svoje škole, kako bi oni koji je pohađaju stasali u fudbalere koji će već u kadetskoj uzrasnoj kategoriji postati standardni članovi OFK „Bačke“ i kasnije prvog tima bačkopalanačkog super ligaša.

Постави одговор

Please enter your comment!
Please enter your name here