Trijumf na krilima Ivane Smiljanić

Druga liga – Sever za košarkašice

953

Košarkašice „Delfina“ su u 12. kolu Druge lige – Sever pobedile „Rumu 92“ na gostovanju sa 89:83, ali tek posle produžetka.


Tokom prve tri četvrtine „Delfin“ je konstantno vodio, a nakon 30 minuta igre, Palančanke su imale prednost od 57:47. Međutim, domaće su u poslednjoj deonici stigle bačkopalanačku ekipu, pa se igralo dodatnih pet minuta.

Imao je bačkopalanački tim priliku da pobedi i izbegne produžetak, ali Jelena Šešum nije iskoristila dva slobodna bacanja. Sigurniji u dodatnih pet minuta je bio „Delfin“ i zabeležio drugu prvenstvenu pobedu. Svakako da je najzaslužnija za ovu pobedu Ivana Smiljanić koja je još jednom bila izuzetno efikasna sa čak 48 postignutih poena, ali treba pohvaliti i ostale košarkašice.

„Iako smo i u ovom meču nastupili oslabljeni bez Dušanke Prijić – Solar, kapitena Aleksandre Firulesković – Krneta i većeg broja mlađih igračica, bio je ovo neverovatno uzbudljiv meč. Zasluženo smo pobedili uz raspoloženu igru naših košarkašica u napadu i još jednu maestralnu igru Ivane Smiljanić. Vratilo nam se izgleda za one nesrećne poraze u prethodnim utakmicama“, kaže trener „Delfina“ Željka Damjanović Kecman.

Sada „Delfin“ deli osmo mesto sa „Rumom 92“ sa po 11 bodova uz dve pobede i sedam poraza, s tim što Rumljanke imaju meč manje odigran. U narednom kolu Palančanke ove subote igraju u Novom Bečeju sa „Jedinstvom“, poslednje plasiranom ekipom u ligi.

Pobedu su za „Delfin“ izborile: Vukčević 18, Smiljanić 48, Klincov 7, Šešum 6, Aliđukić 2, Vukašinović 8, Došenović, Horvat.

Постави одговор

Please enter your comment!
Please enter your name here