Ubrzani šah: Mladenovo osvojilo pobednički pehar

612

U Rumi je održano Ekipno prvenstvo Vojvodine u ubrzanom šahu. U konkurenciji su se našla 22 četvoročlana sastava, iz 17 klubova. Odigrano je sedam kola po Švajcarskom sistemu parovanja.


Posle veoma uzbudljivih borbi, prvo mesto i pobednički pehar osvojio je novi drugoligaš Mladenovo, što predstavlja i najprijatnije iznenađenje ovog turnira! Mladenovljani su upisali 17 meč bodova i 20 poena, a ostvarili su bilans od pet pobeda i dva nerešena meča, pri čemu su jedina ekipa koja je ostala neporažena. Za pobedničku družinu Mladenova u Rumi nastupali su: intermajstor Srđan Rogač, FIDE majstori Igor Krejić i Zoran Grujić i majstorski kandidat Dušan Mladenović, a agilni i preduzimljivi predsednik kluba Đuro Zorić bio im je najveći navijač.

[wonderplugin_slider id=136]

 

Drugu poziciju zauzeo je tim „Bata Ćosić 2“ iz Opova sa 16 meč bodova i 17,5 poena, dok je trećeplasirani aktuelni šampion Srbije i domaćin ovog Prvenstva – Sloven 1 iz Rume sa 14 meč bodova i 18,5 poena. Na četvrto mesto plasirao se Jugović iz Kaća sa 13 meč bodova i 18,5 poena. Petoplasirani je Srbobran sa 13 meč bodova i 17 poena, koliko je imala i šestoplasirana Stara Pazova, ali sa slabijim Buholcem. Na sedmi stepenik plasirali su se Šimanovci sa 13 meč bodova i 15,5 poena, osmoplasirana je Mladost iz Nove Pazove sa 12 meč bodova i 17 poena, deveta pozicija pripala je Kraljici iz Petrovaradina sa 11 meč bodova i 17,5 poena, a deseto mesto osvojila je ekipa „Bata Ćosić 1“ iz Opova sa 10 meč bodova i 16 poena.

[wonderplugin_slider id=104]

 

Постави одговор

Please enter your comment!
Please enter your name here