Veseljko Trivunović: Apetiti Bačke su porasli

1755

Po mišljenju mnogih, fudbaleri Bačke će u novu sezonu ući jači nego što su bili u prethodnoj koju su okončali na trinaestom mestu.

Prvi i završni deo priprema obavljen je u Bačkoj Palanci, a središnji na Kopaoniku. Kako je sve proteklo onako kako se samo poželeti može, Bačkoplančani sa dosta optimizma ulaze u ovogodišnju sezonu.

Jedan od najiskusnijih fudbalera u Bačkoj, Veseljko Trivunović ističe da će njegova ekipa ući sa nešto većim ambicijama, u odnosu na prethodnu sezonu.

– Osnovno obeležje ovih priprema je da su one do sada protekle bez bilo kakvih povreda. Radili smo veoma naporno i dobro. Ono što smo pokazali tokom pripremnih utakmica je zaista obećavajuće. Mislim da ova ekipa može da postigne više nego ona iz protekle sezone. Optimizam zasnivam pre svega na pojačanjima. Radi se uglavnom o iskusnijim, proverenim igračima. Igre koje smo pružili tokom priprema, hrabre i ulivaju nam nadu, da smo na dobrom putu, da u sledećoj sezoni igramo dopadljivo, agresivno pa samim tim možemo očekivati i bolji plasman nego u sezoni koja je za nama – kaže Veseljko Trivunović.

Da li to znači da je ekipa Bačke, mnogo jača nego minule sezone?

– Još uvek je čini mi se rano govoriti o tome. Mislim da smo u igračkom smislu mnogo dobili povratkom Miroslava Bjeloša, potom Dina Šarca koji je bio član Napretka iz Kruševca. U naše redove stigao je i Stevan Račić, a profil ovakvog igrača upravo nam je trebao. Dobili smo dosta na iskustvu, a ostaje da mi koji smo od ranije ovde, zajedno sa novajlijama pokažemo da možemo više i bolje nego što je bilo tokom minule sezone. Mislim da smo jači, nego u proteklom prvenstvu.

Može li Bačka ove godine u plej-of, što je sigurno želja svih vas koji igrate, ali i brojnih navijača kluba?

– Protekle sezone smo se izborili za opstanak u ligi a sada su nam apetiti nešto veći. Mislim da bi po nekim našim procenama možda mogli da se umešamo za učešće u plej-ofu. Sigurno da to neće biti lako. Mnogo toga će zavisiti i od starta šampionata. Ako dobro otvorimo sezonu, a potom nastavimo tako sve je moguće. Igra, ali i sistem tokom priprema, ulivaju mi optimizam da možemo napasti plej-of.

Постави одговор

Please enter your comment!
Please enter your name here