Vuk Vujičić MVP igrač na Kampu „Kasta“

1086

Košarkaši mlađih selekcija “Feniksa” pripremaju se, baš kako tradicija nalaže, od 7. avgusta na otvorenim terenima SRC “Tikvara”. Ovim pripremama se, po rečima Tomislava Đuretića, odazvalo dosta dece i oni su podeljeni u tri grupe.

– Radimo uglavnom na otvorenom terenima SRC “Tikvara”, a ovih dana smo počeli da
koristimo i termine u Sportskoj hali, tako da smo zadovoljni odzivom i dosadašnjim radom, navodi Đuretić.

Petnaest najperspektivnijih mladih igrača “Feniksa” su od 8. do 18. avgusta učestvovali na
Košarkaškom kampu “Kasta” gde je devetogodišnji košarkaš kluba iz Bačke Palanke Vuk Vujičić proglašen i za MVP igrača za godinu dana stariji uzrast, 2007. godište.

Đuretić naglašava da će od 1. septembra preći sa kompletnim radom u sali.

– Planiramo da i ove sezone prijavimo šest selekcija za takmičenje u mlađim kategorijama. To su minibasket selekcija, mlađi pioniri 2005. i 2006. godište, pioniri 2003. i dva kadetska tima, 2001. i 2002. godište. Pokušaćemo da oformimo žensku grupu pošto imamo 8-9 devojčica koje treniraju. Ukoliko se pojavi grupa od 10-15 košarkašica verovatno ćemo uspeti da obezbedimo termine da one posebno treniraju, kaže jedan od trenera “Feniksa”.

S obzirom na to da je”Feniks” prošle sezone imao i juniorsku takmičarsku ekipu, interesovali smo se šta će biti sa igračima iz tog tima.

– Juniori rođeni 1998. godine, koji su bili u našoj ekipi, uglavnom su otišli na studije u Novi
Sad i tamo se pronašli klubove u kojima nastavljaju sa treninzima. Od ostalih igrača 1999. i 2000. godišta, premalo ih je da bi mogli da napravimo takmičarsku ekipu sa njima, zaključuje Tomislav Đuretić iz KK “Feniks”.

Постави одговор

Please enter your comment!
Please enter your name here