Dobitnik Oktobarske nagrade – Marko Šalić (VIDEO)

1571

Oktobarsku nagradu za 2019. godinu, Opština Bačka Palanka je u vidu zlatne značke dodelila Marku Šaliću, Marjanu Rniću i prof. dr Svetozaru Boškovu iz Bačke Palanke.


Marko Šalić je odlikovan pomenutim priznanjem za doprinos u područjima razvijanja kulturne scene u Bačkoj Palanci kao i muzičkog edukovanja mnogih generacija. Osnivač je Kluba klasične gitare “Akord” koji postoji od 2003. godine. Šalić i članovi kluba prisutni su na mnogim kulturnim dešavanjima u Bačkoj Palanci i okolini kao gostujući ili samostalni izvođači na svojim koncertima. Njegovi učenici su učestvovali na mnogim prestižnim takmičenjima i kulturnim manifestacijama međunarodnog karaktera kao što su Guitar Fest i Festival uličnih svirača u Novom Sadu, muzičko takmičenje Fantast u Bečeju i dr.

[wonderplugin_slider id=104]

 

Razgovarali smo sa Markom Šalićem o njegovim ličnim interesovanjima, osnivanju i radu Kluba klasične gitare Akord, impresijama povodom osvajanja Oktobarske nagrade, stavu o kulturi na lokalnom i globalnom nivou i važnosti postojanja muzike u našim životima. Šta je sagovornik izjavio na ove teme, pogledajte u intervjuu.

Pogledaj više:

Dobitnik Oktobarske nagrade – Marko Šalić (VIDEO)

Dobitnik Oktobarske nagrade za 2019. godinu – Marjan Rnić

Постави одговор

Please enter your comment!
Please enter your name here