Dodela Oktobarskih nagrada (FOTO GALERIJA)

Obeležen Dan Opštine Bačka Palanka

1411

BAČKA PALANKA: Dan opštine Bačka Palanka obeležen ja danas svečanom sednicom Skupštine opštine Bačka Palanka u bioskopu „Vojvodina“. Ovom prilikom dodeljene su i Oktobarske nagrade dobitnicima za 2017. godinu.

Svečanu sednicu otvorio je predsednik Skupštine opštine Bačka Palanka, Mita Lačanski koji je u svom govoru istakao da su naši preci u Drugom svetskom ratu izvojevali slobodu u kojoj mi danas živimo.

„Tog 20. oktobra 1944. godine oslobođen je naš grad od fašizma. Našim precima koji su se borili protiv fašizma iskazujemo našu zahvalnost i odanost ciljevima koji su i danas aktuelni, a to su ljudska i socijalna prava“, rekao je Mita Lačanski.

Dobitnici Oktobarske nagrade za 2017. godinu

Nagradu u vidu zlatne značke dobio je Mita Plavšić, veterinarski tehničar iz Bačke Palanke za postignute rezultate u oblasti poljoprivredne proizvodnje.

Zlatna značka dodeljena je i Nikoli Ćiriću, za doprinos razvoju golubarstva u opštini Bačka Palanka kao i za doprinos u Udruženju odgajivača sitnih životinja „Golub“ čiji je član od 1967. godine.

Oktobarska nagrada u vidu plakete dodeljena je Mesnoj zajednici „Stari grad“ za doprinos na unapređenju i razvoju mesne zajednice kao i za očuvanje tradicije i običaja stare Palanke. Nagradu je primio predsednik Mesne zajednice, Jovan Zarupski.

Još jedna nagrada u vidu plakete dodeljena je preduzeću „Kovis BP D.O.O“ za ostvarivanje značajnih rezultata u proizvodnji ležajnih kućišta za železnice.

Nikola Ćirić, dobitnik zlatne značke za BaP vesti kaže da je Oktobarska nagrada za njega najveće priznanje koje je dobio.

Nikola Ćirić

„Ovo nije priznanje na papiru, već priznanje za rad sa ljudima koji su bili u posebnim i teškim situacijama uz mene. Ova nagrada za mene ima poseban značaj zato što sam ja bio dete kada je 1944. godine moj stric streljan u Jajincima. Ono što je značajno jeste da je on sahranjen na groblju Oslobodilaca Beograda. Ja to doživljavam svakog oktobra“, rekao je Ćirić.

Na kraju je dodao da našu decu moramo učiti istoriji, žrtvama i našim palim borcima koji su se časno i pošteno borili da se stvori novo društvo u kom danas živimo.

 

Постави одговор

Please enter your comment!
Please enter your name here