Kapitalni projekti u Baču zavise od pomoći Republike i Pokrajine

594

BAČ: Budžet opštine Bač u 2019. godini iznosiće blizu 620 miliona dinara što je za oko 200 miliona dinara manje nego u ovoj godini, ali su očekivanja da će i dogodine Opština Bač biti finansirana sa strane, od Pokrajine, Republike i iz fondova EU kako je to bilo u 2018. godini.


Načelnica Odeljenja za finansije u lokalnoj samoupravi Ana Guteša kaže da je budžet za dogodine projektovan bez dotacija.

– U 2018. godini budžet je iznosio malo više od 810 miliona dinara, ali je novac za investicije stizao od viših nivoa vlasti i iz evropskih fondova –kazala je Guteša.

– Za put Čarda -Plavna dobili smo od Uprave za kapitalna ulaganja 142 miliona dinara, sedam miliona dinara dobili smo za EU projekat „Pomoć u kući”, tri miliona dinara za projekat „Evropa za građane”, subvencije za jačanje kapaciteta zemljoradničke zadruge iznosile su više od 22 miliona dianra, rekostrukciju ulice Bratstva jedinstva 10,2 miliona dinara. dogradnju vrtića u PU „Kolibri” 7,9 miliona dinara….

[wonderplugin_slider id=75]

 

U narednoj godini, kazala je , planirano je da se traže dotaciju od viših nivoa vlasti radi rekonstrukcije lokanog puta na potesu Gatara u dužini od 5,3 kilometra. –Za taj projekat iz opštinskog buyeta planirali smo da izdvojimo 18 miliona dianra –istakla je Guteša.

Rekla je, da samostalno opština namerava da rekonstruiše bioskop u Bačkom Novom Selu za čega je previđeno 2,8 miliona dinara, zatim za izgradnju parkinga u Ulici JNA dva miliona dinara, za rekonstrukciju saobraćajnica u naseljenim mestima da izdvoji15 miliona dinara, ali da će i za to tražiti novac i iz drugih izvora.

Samostalno opština namerava da rekonstruiše bioskop u Bačkom Novom Selu, za šta je namenjeno 2,8 miliona dinara

Po njenim rečima projekat izgradnje kanalizacione mreže i izgradnje crpne stanice u Selenči očekuje se da bude završen u 2019 godini. Vrednost ta dva projekta je procenjena na oko 14, 5 miliona dinara, ali će lokalna samouprava i za to novac tražiti od viših nivoa vlasti.

-Najviše novca budžetom za 2019. je planirano da bude izdvojeno za mere podrške razvoja poljoprivrede – 47,5 miliona dinara, izradu projektno tehničke dokumentacije 29, 5 miliona dinara, prevoz đaka osnovaca i srednjoškolaca 17 miliona dinara, đačke i studentske stipendije 15 miliona dinara….

Постави одговор

Please enter your comment!
Please enter your name here