Memorijalni turnir veterana „Đuka Keravica“ – Pivnice 2017.

2117

U nedelju, 21.maja, u Pivnicama je organizovan prvi Memorijalni turnir veterana „Đuka Keravica“.

FK Veterani Slavija Pivnice osnovan je 1995. godine. Jedan od osnivača bio je i Đuka Keravica (1957–2016). Igrao je za tim veterana, bio je kapiten, a od 1995. do 2003. godine i predsednik kluba.

Đuka Keravica je celog života bio posvećen fudbalu u Pivnicama. Prvo je igrao za podmladak, a kasnije i u prvom timu kluba. Njegova igra ostaće upamćena po trudu, borbenosti i uzornom ponašanju na terenu. Bio je primer saigračima, kao i mlađim fudbalerima. Posle završetka karijere aktivnog fudbalera priključio se radu u klubu. Završio je trenerski kurs, prvo je radio sa najmlađima, a kasnije je vodio prvu postavu tima. Đuka Keravica bio je jedan od organizatora noćnog turnira u malom fudbalu koji se u Pivnicama održava svake godine u avgustu.

Svi koji su ga poznavali govore o njemu i pamtiće ga samo po dobrom. Napominju da Đuka nikada nije isticao svoje zasluge i to je još jedan od razloga zašto su ga uvek poštovali i uvažavali.

„U čast našeg saigrača i velikog prijatelja koji je mnogo doprineo pivničkom fudbalu i klubu, a povodom prve godišnjice njegove smrti, dogovorili smo se da od ove godine organizujemo Memorijalni turnir veterana „Đuka Keravica“. Planiramo i želja nam je da to postane tradicija. Ove godine na turniru su učestvovali Radnički Ratkovo, Panonija Lalić i Slavija Pivnice“, rekao je za naš portal Jaroslav Zajac, jedan od organizatora turnira i član uprave kluba veterana.

Pre početka turnira članovi kluba veterana obišli su grob Đuke Keravice, a njegovoj supruzi su poklonili dres sa brojem 10.

Rezultati utakmica :

Radnički – Slavija 3 : 1

Radnički – Panonija 2 : 1

Slavija – Panonija 3 : 1.

Plasman ekipa :

  1. mesto Radnički Ratkovo
  2. mesto Slavija Pivnice
  3. mesto Panonija Lalić.

Memoriálny turnaj veteránov

V nedeľu, 21. mája, v Pivnici bol usporidaný prvý Memoriálny turnaj veteránov “ Ďuka Keravica „.

FK Veteránov Slávia bol založený v roku 1995. Jedným zo zakladateľov bol i Ďuka Keravica ( 1957 – 2016), hrával v jeho mužstve, bol kapitánom a v rokoch 1995 – 2003 bol predsedom klubu.

Ďuka Keravica celý svoj život sa venoval pivnickému futbalu. Hrával najprv v doraste a potom v prvom tíme klubu. Jeho hra sa vyznačovala usilovnosťou, bojovnosťou a vzorným spávaním, bol príkladom spoluhráčom ako i mladším futbalistom. Po skončení kariéry aktívneho futbalistu zapojil sa do práce klubu. Skončil aj trénerský kurz. Najprv pracoval s najmladšími a neskoršie viedol prvé mužstvo pivnických futbalistou. Ďuka Keravica bol jedným z organizátorov nočného turnaja v malom futbale, ktorý v Pivnici každoročne prebieha v auguste. Všetci, ktorý ho poznali hovoria o ňom a budú si ho pamätať len po dobrom. Zdôrazňujú, že Ďuka nikdy nevyzdvihoval svoje zásluhy a to je ešte jeden z dôvodov prečo si ho vždy uctievali a vážili.

“ Na počesť nášho spoluhráča a veľkého priateľa, ktorý svojou prácou a úsilím prispieval k pivnickému futbalu a klubu a prvý z nás odišiel, rozhodli sme sa, pri príležitosti prvého výročia jeho smrti, organizovať Memoriálny turnaj veteránov Ďuka Keravica. Chceli by sme, aby turnaj bol tradičný. Tohto roku sa na ňom zúčastnili Radnički Ratkovo, Panonia Laliť a Slávia Pivnica. “ – povedal nám Jaroslav Zajac, jeden z organizátorov turnaja a člen vedenia klubu veteránov.

Pred začiatkom turnaja členovia klubu veteránov obišli hrobku Ďuki Keravici a jeho manželke darovali dres s číslom 10.

Výsledky zápasov :

Radnički – Slávia 3 : 1

Radnički – Panonia 2 : 1

Slávia – Panonia 3 : 1.

Poradie tímov :

  1. miesto Radnički Ratkovo
  2. miesto Slávia Pivnica
  3. miesto Panonia Laliť.

 

 

Постави одговор

Please enter your comment!
Please enter your name here