Moto-kros: Palančani i dalje kolo vode (VIDEO)

1848

Održane druge ovogodišnje moto-kros trke za šampionat države

Na stazi „Globare“ kod Kruševca, protekle nedelje održane su druge ovogodišnje moto-trke. Bačkopalanački „BAP racing team“ nastupio je sa sedam takmičara u pet različitih klasa.

U veoma jakoj međunarodnoj konkurenciji, najmlađi takmičari BAP racing team-a, Danilo Crnjanski i Petar Mitrović su učestvovali, ali i pored dobre vožnje nisu uspeli da se kvalifikuju u finalnu trku, u kojoj su se uglavnom našli inostrani vozači. Crnjanski i Mitrović su učestvovali u klasi MX – 65.

Trenutno jedan od najboljih bačkopalanačkih moto-kros vozača, Vojislav Crnjanski u klasi MX-B, u konkurenciji domaćih takmičara bio je treći, a u konkurenciji ponajboljih evropskih vozač zauzeo je četrnaesto mesto.

Devetnaest vozača uzelo je učešće u klasi MX–3, a među njima bio je i Vlatko Provodovski član bačkopalanačkog kluba. Na kraju trke Vlatko je kao četvrti prošao kroz cilj. Treće mesto zauzeo je Pantelija Vukobratov u klasi MX–S, dok je Zdravko Crnjanski bio prvi u klasi quad cross. U istoj klasi njegov klupski drug Nikola Šenk bio je treći.

-Kada su sabrani svi rezultati, nakon trka održanih na stazi „Globare“, „BAP racing team“ u ekipnoj konkurenciji zauzeo je treće mesto. Međutim nakon dve održane trke za ovogodišnji šampionat države naš klub je na čelnoj poziciji, čemu se da budem iskren nisu nadali ni najveći optimisti. Mi smo najprijatnije iznenađenje u dosadašnjem delu šampionta, a ne treba smetnuti sa uma činjenicu da je ovo naša tek druga takmičarska sezona. Nadam se da ćemo ovakve rezultate postizati i u trkama koje slede – kaže Zdravko Crnjanski, predsednik i takmičar „BAP racing teama“.

Tokom trka održanih na stazi „Globare“ Božidar Mihailović, predsednik Upravnog odbora moto-saveza Srbije, ponudio je bačkopalanačkom klubu domaćinstvo trka koje će se za šampionat Srbije održati 22. i 23. jula. Ponuda je usledila zbog izuzetno dobrih rezultata bačkopalanačkih takmičara u ovogodišnjoj sezoni. Osim toga održavanje trka na stazi nekadašnje Ciglane u Tovariševu, doprinelo bi daljem razvoju moto-sporta u ovom delu Bačke, odnosno Vojvodine. Prema rečima Crnjanskog, klub je spreman za organizaciju jednog ovakvog takmičenja, ali mu je neophodna podrška lokalne kao i šire društvene zajednice.

Pogledajte i kakav je bio ambijent na stazi „Globare“:

 

 

Постави одговор

Please enter your comment!
Please enter your name here