Odlično organizovan finalni turnir. Pionirke OK Panonije treće u Vojvodini

1173

BAČKA PALANKA: U nedelju (24.03.) Odbojkaški klub Panonija je bio domaćin finalnog turnira Pionirkog prvenstva Vojvodine za odbojkašice na kome su pored domaće ekipe učestvovale još Omladinac (Novi Banovci), Bagljaš 023 (Zrenjanin) i Odbojka 013 (Pančevo).

U prvoj utakmici ekipa Omladinca savladala je Bagljaš 023 rezultatom 3:0. U drugoj utakmici ekipa Odbojke 013 savladala je domaću Panoniju rezultatom 3:1.

Ekipa Panonije odlično je počela ovaj meč i sa lakoćom osvojila 1. set. Tada se činilo da će slaviti pobedu, međutim došlo je do preokreta i usledio je izjednačenje. U trećem setu, rezultatska klackalica koju Panoniju dovodi do vodstva od 24:21 i čak 6 set lopti, koje nisu uspele da iskoriste, što je nadahnulo gošće koje su povele sa 2:1. U četvrtom setu, pad palančanki i konačnih 3:1 za ekipu iz Pančeva.

U borbi za 3. mesto, Panonija je sa maksimalnim rezultatom savladala ekipu Bagljaša 023.

Pionirke OK Panonija

U Borbi za 1. mesto, ekipa Omladinca je pobedila Odbojku 013, rezultatom 3:0 i osvojila titulu prvaka Vojvodine.

Veoma je bitno istaći da je organizator turnira, OK Panonija, za organizaciju ove manifestacije dobio najvišu ocenu od čelnika Odbojkaškog Saveza Vojvodine.

Najboljim ekipama i pojedincima nagrade su uručili naš proslavljeni reprezentativac Andrija Gerić, podpredsednik opštine Bačka Palanka Aleksandar Borković, direktor SRC Tikvara Darko Božović, generani sekretar OSV Branko Majkić i Milka Vranić, tehnički sekretar OSV.

Ispred OK Panonije, plaketu za veliki doprinos radu i razvoju ovog kluba porodici Majkić dodelio je počasni Predsednik kluba Vojislav Nikolajević.

Finalni turnir Pionirskog prvenstva Vojvodine za odbojkašice (Bačka Palanka, 2019.)

Povodom organizacije finalnog turnira i rezultata OK „Panonija“ razgovarali smo sa trenerom Stevanom Nikolajevićem.

Stevan Nikolajević, trener OK Panonija

„Zahvaljujem se mojim prijateljima koji su mi pomogli da se ovako velika i lepa manifestacija održi. Takođe veliko hvala Andriji Geriću, koji se još jednom odazvao na moj poziv, kao i rukovodstvu Opstine Bačka Palanka, Aleksandru Borkoviću i Darku Božoviću.

Ovo je još jedan veliki uspeh igračica Panonije i našeg kluba. Održali smo kontinuitet najboljih ekipa Vojvodine. Ovo nam je 6. put za proteklih 7 godina da učestvujemo na finalnom turniru i da smo među 4 najbolje ekipe.

Lično sam očekivao finale, kao i moja ekipa, međutim ekipa Odbojke 013 nas je zaista zasluženo pobedila i ja im i sada čestitam na tome. Takođe, čestitam mojim odbojkašicama, koje su se maksimalno borile i sportski pretrpele poraz, kao i na pobedi za 3. mesto.“

Постави одговор

Please enter your comment!
Please enter your name here