Pomozimo našoj sugrađanki Dušici Papić

Upiši 663 i pošalji SMS na 3030. Pomozimo Dušici!

2519

Dušici Papić (2017) iz Bačke Palanke sa pet meseci dijagnostifikovana je hipertonija i hipotonija mišića. Dušici su potrebni svakodnevni fizikalni, defektološki i logopedski tretmani, hidroterapija i hipoterapija, Dušici je potrebna naša pomoć!


Humanitarna fondacija BUDI HUMAN – Aleksandar Šapić prikuplja novčana sredstva za Dušicu Papić.

Nakon uredne trudnoće i ocene deset na rođenju, Dušičin život je počeo bezbrižno. Sa njenih pet meseci roditelji primećuju da se ne razvija kao njen stariji brat i odvode je kod fizijatra. Fizijatar je samo potvrdio njihove sumnje i ustanovio hipertoniju i hipotoniju mišića. Neurolog je otkrio volumnu redukciju bele mase i uprošćen giralni crtež što usporava njen motorički razvoj.

[wonderplugin_slider id=136]

 

Dušica još uvek ne sedi samostalno, oslabljena joj je kontrola glave i ne poseže za igračkama. Nalaz na odeljenju kliničke neurofiziologije ukazuje na tešku disfunkciju oba optička sistema sa znacima oporavka. Za sada je poznato samo da reaguje na svetlost i zbog toga su joj neophodne svakodnevne logopedski tretmani kako bi Dušica što pre opisala kakav je svet koji ona gleda svojim očima.

Takođe su joj potrebni svakodnevni fizikalni, defektološki i logopedski tretmani, hidroterapija i hipoterapija kako bi njena motorika postala što bolja, a ona što samostalnija.

Sada je trenutak da iskoristimo njene male godine i pomognemo joj da izbegne operacije i omogućimo da se jednoga dana i ona igra, peva i trči kao što to radi njen brat i sva deca njihovog uzrasta.

Pomozimo Dušici!

Upišimo 663 i pošaljimo SMS na 3030. Njoj možemo pomoći uplatom na dinarski ili devizni račun, kao i putem linka e-doniraj.

Naše malo Dušici znači sve! Budimo humani!

Постави одговор

Please enter your comment!
Please enter your name here