Bez muzike ne bih mogla

2465

Pivničanka Sandra Grnja je studentkinja Pedagoškog fakulteta u Somboru, smer vaspitačica. Osim toga što voli decu, kaže da bez muzike ne bi mogla da živi. Učestvuje na raznim muzičkim dešavanjima i festivalima. Kada smo se srele popričale smo o njenim planovima za budućnost i njenom hobiju.

Muzika je tvoj hobi i način života, osim toga što predivno pevaš, učestvuješ li na festivalima i da li sviraš na nekom instrumentu?

Da, sviram klavir i imam završeno osnovno muzičko obrazovanje u muzičkoj školi u Bačkoj Palanci. Kao mala učestvovala sa na jednom festivalu u Kovačici ,,Rozospievané klenoty“gde sam osvojila nagradu za nošnju. Takođe sam učestvovala na festivalu u Rumuniji „Cez Nadlak je…“ gde sam osvojila specijalnu nagradu. Jednom sam učestvovala i na domaćem festivalu u Pivnicama – „V Pivnickom poli…“ i dobila sam prvu nagradu publike. Dva puta sam učestvovala na festivalu u Selenči „Zlatý kľúč“. Pored toga svake nedelje sviram u Metodističkoj crkvi, a takođe često spremam program sa decom u Evangelističkoj crkvi, gde nam je cilj da pevanje pretvorimo u nešto novo, moderno i prilagodimo vremenu u kojem živimo.

Da li imaš omiljenog muzičara, pevača i ko ti je najveća podrška u životu?

Da imam, to je jedna divna pevačica iz Slovačke, Kristina Pelákova i njena pesma „Navždy“ u prevodu Uvek. Najveća podrška u životu je moja majka Ana, bliski ljudi i moj anđeo stražar na nebu – moj rođeni tata.

Da li imaš još neki hobi i kakvi su tvoji planovi za budućnost?

Osim muzike, često vežbam, družim se sa ljudima. Volim da upoznajem nove ljude, volim da putujem, upoznajem nove kulture, probam raznu hranu. Prioritet mi je da završim fakultet. Bilo bi mi drago kada bih kasnije našla posao u svojoj struci, da radim sa decom kao vaspitač. To me jako ispunjava i naravno i dalje se baviti muzikom, sviranjem i pevanjem.

Šta bi poručila čitaocima? Neku misao koja motiviše.

Misao koja je moja vodilja tokom života je da čovek treba da radi ono što ga ispunjava, tada ćemo biti zaista srećni. Tada ćemo biti i uspešni u poslu i bićemo zdravi kako fizički tako i psihički.

Постави одговор

Please enter your comment!
Please enter your name here