Seksualna želja i stres

BLOG: Mentalna higijena

1670

Seksualna potreba žene je u velikoj meri uslovljena načinom njenog života. Ako ona ne voli svoj posao, ili ima neki težak zadatak na poslu, ili se rata za otplatu kuće udvostručila, deca su bolesna, izgubila je psa…neće ni pomisliti na seks. Jedino o čemu će sanjati je da legne i spava.

Kada se iste stvari dešavaju muškarcu, on vidi seks kao sredstvo za smirenje – način da se oslobodi tenzije nagomilane u toku dana. Zato muškarac izgovara teške reči, on nju naziva frigidnom glupačom, ona njega neosetljivim čudovištem i ode da spava u dnevnoj sobi.

Interesantno je da kada upitate muškarca o njegovoj vezi, on obično govori o svojoj izabranici kao o ličnom servisu za taj dan, na primer: da li je ili nije toga dana napravila ručak, ispeglala mu košulju ili ga izmasirala.

[wonderplugin_slider id=22]

 

Žene opisuju stanje u vezi ili braku na osnovu skorašnjih događaja, kao na primer: kako joj je partner bio od pomoći u poslednja dva meseca, kako je s njom lepo razgovarao. Muškarac ne razume ovu razliku. On može ceo dan da bude potpuno servilan, ali će ona ipak odbiti seks jer je on pre dve nedelje uvredio njenu majku.

Jedno istraživanje otkrilo je da učestalost kritika i prezira koje partneri upute jedno drugom direktno korespondira s brojem infekcija od kojih će obolevati u predstojećih pet godina. Ovo se naročito odnosi na žene. Što je više sukoba, infekcije će biti češće i teže. Razlog je povećani stres, koji je rezultat svađe, a koji slabi imunološki sistem, čineći telo manje otpornim na bolesti i manje sposobnim da se odbrani od infekcija.

Постави одговор

Please enter your comment!
Please enter your name here