Tarkett-ove učionice iz snova (VIDEO)

Društveno - odgovorno. Pohvaljujemo!

1422

Tokom maja i juna ove godine, pokrenut je konkurs „Učionica iz snova“ , koji već drugu sezonu realizuje Tarkett iz Bačke Palanke.


U medijima često čitamo o lepim primerima iz školskih učionica – nažalost uglavnom su to škole i vrtići daleko od naše zemlje, a vlada uverenje da u Srbiji to nije moguće. Deca i nastavnici iz tri domaće škole, dokazali su da je uz pomoć kreativnosti, mašte i odgovarajuće podrške društveno odgovorne kompanije i u Srbiji moguće učiti u „učionici iz snova“!

Tokom maja i juna ove godine, pokrenut je konkurs „Učionica iz snova“ , koji već drugu sezonu realizuje Tarkett iz Bačke Palanke, a na sajtu www.ucionicaizsnova.rs učenici i nastavnici škola i vrtića širom Srbije davali su predloge kako da prostor u kome rade, uče i druže se, postane udobniji i lepši. Preko 270 kreativnih ideja našlo se u galeriji, a od 20 ideja sa najvećim brojem glasova, odabrane su 3 najbolje. Tako su Osnovna škola „21.oktobar“ iz Kragujevca, Osnovna škola „Triva Vitasović Lebarnik“ iz Laćarka, kao i niška Prehrambeno-hemijska srednja škola izabrane da svoje ideje i ostvare.

Tri najbolja predloga nagrađena su opremanjem učionica savremenim Tarkett podovima za škole. To će nastavnicima i učenicima omogućiti prijatniji i lepši boravak tokom školskih dana, a sve fotografije koje su objavljene tokom konkursa ostaju kao inspiracija svima i dokaz da zajedno nastavnici i učenici mogu mnogo da promene.

Nadamo se da će ova akcija poslužiti kao inspiracija svima da se potrude da i naša deca dobiju uslove za život i rad kakav imaju njihovi drugari u nekim bogatijim državama.

Pogledajte kako izgleda učionica iz snova niških srednjoškolaca:

Kako su deca iz Laćarka dobila svoju učionicu iz snova:

Drugari iz Osnovne škole „21.oktobar“, Kragujevac, otkrivaju tajnu kako je baš njihova ideja postala pobednička.

Постави одговор

Please enter your comment!
Please enter your name here