Тужна судбина младића који се утопио у Дунаву код Гложана

"Месецима је био јако тужан, тешко је поднео раскид са девојком", наводи Владимиров друг из разреда.

5314

Село Гложан завијено је у црно након смрти осамнаестогодишњег Владимира Потфаја, чије је тело дан касније пронађено у Дунаву. Породица погинулог Владимира скрхана је болом, а тачан узрок смрти младића још није познат.


Владимир Потфај је пре три вечери нестао у близини тог места на обали Дунава. Након што је породица пријавила полицији његов нестанак, сестре младића објавиле су апел на друштвеним мрежама да им се јаве сви који нешто о Владимиру знају. У потрагу за њим дали су се полиција и мештани и убрзо су на обали реке пронађени његови телефон, мајица, папуче и бицикл… То је навело надлежне на закључак да је Владимир, из за сада непознатих разлога, скочио у воду.

Њихове сумње су се нажалост обистиниле јер је прексиноћ његово тело пронађено у Дунаву код Гложана, а то је потврдила и Владимирова мајка Дана која неутешно прича да још није утврђен тачан узрок смрти њеног сина.

– Не знамо шта се десило нашем Владимиру. Свашта се прича. Те да се утопио случајно, те да је извршио самоубиство. Знам само да није први пут да је одлазио сам на Дунав јер у близини имамо викендицу. Да ли је можда стао да се освежи или је имао неке лоше намере не знам. У полицији су нам рекли да би сутра требало да буду готови резултати обдукције и да би тада требало да знамо тачан узрок смрти а можда и шта се заправо десило. Знамо само да се утопио и то је једино сигурно – каже неутешна мајка за Blic.

Она додаје да је Владимир живео са оцем након што су се развели, те да ни њен бивши супруг ни она нису приметили неке знаке депресије, незадовољства или било чега сличног што би их навело на то да помисле да је извршио самоубиство.

То, међутим, пориче Владимиров друг из разреда који каже да је у последњих пола године Владимир био јако тужан, нерасположен и депресиван.

– Владимира знам јако дуго. Ишли смо заједно у разред и завршили за куваре – трогодишњи смер. Он је после школе радио у локалној роштиљници, а након што је напустио тај посао почео је да ради као помоћни радник код оца који је столар. Деловало је да му иде добро. Био је супер момак, расположен, спреман за шалу, заљубио се и онда је све кренуло низбрдо. Била му је то прва девојка у животу колико знам и он се надао озбиљној вези, али се то није десило и од онда „није био баш сав свој“ – прича за „Блиц“ другар покојног Владимира.

Каже да је почео да избегава друштво, да се осамљује и да је након растанка са девојком чак био попио „гомилу лекова“, вероватно у намери да изврши самоубиство, али да су га тада спасли.

– Јако је тешко поднео раскид и колико сам чуо, тада се „нагутао“ лекова, али су га на време нашли и спасили. Ко га је нашао, стварно не знам јер није желео да прича о томе. Тако се причало по селу а ја сам га у последње време ретко виђао откад је почео да помаже тати јер је махом ишао ван Гложана да ради па нисам имао пуно прилике да причам са њим – каже Владимиров другар.

„Био је лош пливач“

Напомиње и да је Владимир, колико се сећа, био и лош пливач. Можда чак и није знао да плива јер га није виђао у води и није се баш нешто интересовао да иде на плажу.

– Ко зна шта се заправо десило? Можда је заиста стао уз обалу да се освежи пошто је ишао бициклом, па је упао у воду. Шта год да се десило, велика је то трагедија. Жао ми га је, био је добар дечко и добар друг, а жао ми је и његове породице која сада мора да се бори са тим, тако да се искрено надам да је реч о несрећном случају а не да је себи учинио зло – закључује наш саговорник.

О читавом случају обавештено је надлежно јавно тужилаштво које такође чека резулате обдукције тела Владимира Потфаја како би утврдило да ли у овој трагедији има елемената неког кривичног дела или је реч о несрећном случају или самоубиству.

Постави одговор

Please enter your comment!
Please enter your name here