Veliki dan za Bačku Palanku

Svečano potpisivanje povelje sa Opštinom Zubin Potok i otvaranje upravne zgrade u "Kovisu".

2052

BAČKA PALANKA: Povodom obeležavanja Dana opštine Bačka Palanka, u svečanoj sali Opštine, danas je potpisana Povelja o bratskoj saradnji Opštine Zubin Potok sa Opštinom Bačka Palanka.

„Danas je veliki dan za Bačku Palanku jer, pored obeležavanja Dana opštine, potpisali smo povelju sa nama dragim prijateljima sa Kosova i Metohije i na to smo posebno ponosni“, izjavio je za BaP vesti predsednik Skupštine opštine Bačka Palanka, Mita Lačanski.

Potpisivanje povelje

Član privremenog Organa opštine Zubin Potok, Latinka Utvić čestitala je građanima Bačke Palanke Dan opštine i pozvala ih da dođu na Kosovo i Metohiju, u, kako kaže, najsrpskiji deo naše države.

Latinka Utvić

„U svoje lično ime i u ime predsednika Opštine Zubin Potok, želim da pozdravim sve građane Bačke Palanke i da kažem da sam danas izuzetno počastvovana i srećna što je konačno došlo do potpisivanja Povelje o saradnji između Opštine Zubin Potok i Opštine Bačka Palanka“, istakla je Latinka Utvić za naš portal.

Svečanosti su, pored delegacije naše Opštine, prisustvovale i inostrane delegacije iz Slovačke, Mađarske, Rusije, Slovenije, Bosne i Hercegovine, Republike Srpske i Kine.

Nakon potpisivanja Povelje u Opštini, svečano je otvorena upravna zgrada firme „Kovis“ koji su jedni od dobitnika ovogodišnje Oktobarske nagrade.

Ovim povodom, predsednik Skupštine opštine Bačka Palanka, Mita Lačanski je rekao da je otvaranje upravne zgrade rezultat uzajamnog razumevanja, potrebe i interesa kompanije „Kovis“ i Opštine Bačka Palanka.

„Siguran sam da će u narednom periodu i ostali privredni subjekti u našoj opštini krenuti putem saradnje sa Opštinom Bačka Palanka jer zajedno možemo uraditi više i bolje“, istakao je Lačanski.

Generalni direktor kompanije „Kovis“ Alen Šinko čestitao je građanima Bačke Palanke Dan opštine i istakao da je Oktobarska nagrada za njih veliko priznanje.

Alen Šinko

„Videli smo da je Opština Bačka Palanka shvatila da je kompanija „Kovis“ došla da bi ulagala dugoročno. Napravili smo opet nove temelje za razvoj ovog preduzeća“, dodao je Alen Šinko.

Постави одговор

Please enter your comment!
Please enter your name here