Индустријска расвета – које су предности и њена намена

200

Индустријска расвета у зависности од намене простора, мора да испуни многе прописе и квалитативне норме, јер се користи у разним временским условима као што су превише ниске или високе температуре, влага, пара и остала специфична окружења.


Rasveta.rs вам нуди велики избор различитих индустријских светиљки,  система за осветљење врхунског квалитета и карактеристика са стандардним или посебним условима за рад. Код њих можете купити светиљке у складу са пословним потребама простора за све врсте индустријских објеката као што су:

  • Бензинске пумпе
  • Магацинске хале
  • Погони производње
  • Радионице
  • Улично осветљење фабричких кругова

Функционалност у овим областима има пресудну улогу, а код нас је иста усклађена са естетиком.

Које су предности добро усклађене расвете са простором?

У индустријским делатностима веома је важан одабир расвете, јер у зависности од сврхе за коју се користи може донети многе предности у односу на конвенционално осветљење као што су:

  • Уштеда енергије, 80% мања потрошња у поређењу са халогеним сијалицама
  • Са смањеном потрошњом енергије иду и мањи финансијски трошкови
  • Безбедност и сигурност на вишем нивоу
  • Прилагодљиво осветљење за обављање разних пословних процеса
  • Повишен квалитет рада и већа продуктивност
  • Визуелне погодности

Који производи се користе за индустријско осветљење?

ЛЕД РЕФЛЕКТОРИ  су веома заступљени у просторима различитих намена, као што су производни погони, магацинске хале,радионице. Индустријски рефлектори дају веома висок интезитет светлости, није им потребно никакво загревање или хлађење за нормалан рад. ЛЕД рефлектори од првог момента укључења раде пуном снагом, нема потребе за загревањем као код класичних индустријских светиљки. Основне карактеристике лед рефлектора су водоотпорност, углавном креће од ИП65 заштите, па до ИП68 за специјалне услове рада, затим снага светлости, и отпорност рада у отежаним условима рада.

ВОДОНЕПРОПУСНЕ СВЕТИЉКЕ имају широку примену посебно на местима где је потребна заштита од влаге, воде и прашине. Постоји две врсте вододихтованих светиљки, а то су ЛЕД интегрисане светиљке које у себи имају интегрисане лед диоде и напајања која се не могу мењати и Лед водонепропусна кућишта за ЛЕД цеви, код којих се ЛЕД цев може заменити као резервни део.

ЛЕД СВЕТИЉКЕ ЗА БЕНЗИНСКЕ ПУМПЕ  су нашле примену, како код затворених простора, тако и за спољашње осветљење. Најчешћа примена је код надстрешница бензинских станица али је веома заступљена и код ауто-салона, аутобуских станица или као техничко светло код биоскопа, позоришта и других сала са великим висинама, па се из тих разлога производе у јачинама и  до 120 Њ. Припадају групи модуларних система, који су састављени из два, три, или четири модула.  Може бити уградни или надградни тип светиљки. Ова врста светиљки производи се у различитим угловима осветљења, степену механичке заштите ИК10, као и заштите на водонепропусност ИП65.

ИНДУСТРИЈСКИ ЛЕД РЕФЛЕКТОРИ су економични, са малим утрошком електричне енергије, без ултраљубичастих зрака, погодан за осветљење под отежаним и тешким условима  као што су вибрације, удари, прашина, влага или корозивна атмосфера и екстремне температуре. Користи се за високу и обичну монтажу, за осветљење индустријских хала, складишта, спортских терена, магацина производних погона и других објеката.

Постави одговор

Please enter your comment!
Please enter your name here