СМ Петровић – Традиција дуга скоро две деценије

3169

Фирма С-M Петровић из Бачке Паланке је породична фирма која гаји дугогодишњу традицију и квалитет и успешно послује од 2004 године. Баве се производњом синтетичке плетенице, увозно-извозним пословима и продајом на велико.


Њихову понуду чине челична ужад, синтетилчке плетенице, привезни елементи и друга пратећа опрема за утовар, истовар и претовар терета. Такође, у њиховом асортиману се налазе траке са омчом и бесконачне полиестер траке, ланци за шуму и остали прикључни елементи.

Код нас можете наћи најквалитетније производе који прате све европске стандарде. Челична ужад и синтетичке плетенице поседују уверења о квалитету – атест. 


Већ дуго година бавимо се производњом синтетичке плетенице. Материјал од којих производимо синтетичку плетеницу је полипропилен.

Било да сте у сфери аутомобилске, машинске или грађевинске индустрије, побринућемо се да Вам обезбедимо све што вам је неопходно, за што краће време.

Синтетичке плетенице – канапи

Као што је то случај и са осталим производима из нашег асортимана, тако је и квалитет наших синтетичких плетеница на изузетно завидном нивоу. Примена канапа је изузетно разноврсна а код ћете сигурно пронаћи одговарајућу конструкцију и то по веома повољној цени. Синтетичке плетенице израђујемо према стандарду: ISO 1346 2004 (E). У продаји имамо синтетичке плетенице конструкција:  -1 x 16 + J -1 x 24 + J -1 x 32 + J. Сваки од производа испитан поседује уверење о квалитету и испитан је коришћењем метода испитивања по стандардима: -JUS F.S2.2552 -JUS F.B1.141

Челична ужад

Уже се састоји од више струкова (најчешће 6 или 8) обавијених око језгра. Језгро може бити влакнасто или челично. Сваки струк се састоји од више жица (6 – 61) обавијених око језгра, које је најчешће од челичне жице, а ређе се израђује од влакана. Основни елементи челилног ужета приказани су на слици. Одређен број жица по задатом геометријском распореду око језгра је поужен у уже. Челична ужад се производе унакрсним или паралелним усукивањем (поужавањем). Сва ужад су нерасплетива (тзв. тип  „trulay“) и израђују се по стандардима „JUS“ i „DIN“.
Завојна ужад (1×3; 1×7; 1×12, 1×19; 1×25 и 1×37). Најкоришћенија је у аутомобилској индустрији, она спада у конструкцијски најједноставнију ужад јер се састоји од искључиво једне централне жице и 6 или више околних жиац једнаког пречника уврнутих око једне централне жице, у једном или више слојева. Обична ужад (6×7; 6×19; 6×37; 6×12; 6×14) Примењује се у рибарству, шумарству, машинској и грађевинској индустрији. У саставу обичне ужади налази се само једна димензија жице, док је уже састављено од 6 или 8 струкова. Израђују се од голе и поцинковане жице влакнастим или челичним језгром. Специјална ужад има већу отпорност на трење јер има дебље жице у спољном слоју, самим тим њихова примена је најчешћа управо у условима где је спољно трење изражено. Неке од конструкција специјалне ужади су: „Sil“, „Vorington“, „Filer“ и „Herkules“.

Ланци

У нашем асортиману налазе се ланци различитих димензија и примена. Карактеристике попут пробног и прекидног оптерећења, корака и ширине карике, као и пречник за сваки тип ланца у понуди можете пронаћи на нашем веб-сајту. У продаји су високоотпорни ланци, калибрисани, топло цинчани, ланци за шуму са округлом као и квадратном кариком, ланци за краве и ланци са двоструким везом.

Привезни елементи

Једнокраке и вишекраке привезнице, бескрајна ужад, шклопци, куке, металне ушке, обесне алке, чокери, хватаљке за лим, стезачи и затезнице. Све су ово типови привезних елемената који се налазе у нашем широком асортиману. У зависности од ваше потребе, можете да бирате привезне елементе разних димензија и конструкција, а детаљније о томе можете пронаћи на нашем сајту. Када бирате привезницу за подизање или вучу терета треба водити рачуна да она може да издржи стварно оптерећење и гарантује потребан сигурносни фактор рада. Да ви не би морали да бринете о томе, на сајту у одељку „привезни елементи“ поставили смо табеле на којима су наведена дозвољена оптерећења. Осим готових привезних елемената, радимо и ручно уплетене привезнице по захтеву купца, од ужади чврстоће 1600 ili 1800 Н/мм, гола или поцинкована. Све зависи од вас.

Спојни прибор

У нашој понуди такође можете пронаћи преко 10 различитих типова спојног прибора разних носивости. Јасне слике и нацрте са димензијама и карактеристикама можете пронаћи на нашем сајту, а уколико имате неких додатних питања немојте се устручавати да нас контактирате – вољни смо да вам доставимо све потребне информације у што је то могуће краћем року. Неки од типова спојног прибора у понуди: брза спојница ланца, стезаљка ужета, натезни вијак, затезнице, матице, виртуљци…

Прибор

Од додатног прибора у понуди имамо: Полиестер траке са омчом, бесконачне траке, привезнице са механизмом разних боја, ширина и димензија омче. Повлачне дизалице, хидрауличне дизалице паштета, ручне ланчане дизалице, вертикалне и универзалне хватаљке, доње куке за полужну дизалицу разних, хоризонталне и вертикалне хватаљке разних носивости. 15 различитих стезаљки, карабинери од челика који су прошли завршну обраду електролитске галванизације. Високоотпорни шклопци, равни, трбушасти, облик „Це“, носивости „MBL=6x“ носивост.

Шумски прибор

Спојне карике, скраћивачи, куке, клизачи, затезачи ланца, чокери, котураче…  Разноврстан шумски прибор великих носивости и добре издржљивости. Детаљне карактеристике о овом високоотпорном прибору можете пронаћи на нашем сајту, укључујући носивост, димензије, фотографије и нацрте. Дугогодишње пословање не би било могуће без високог нивоа професионалности, те уколико вам је потребан неки производ, побринућемо се да он до вас стигне за трен ока, брзо и ефикасно.

Kонтакт: 

Адреса: Доситејева 43, Бачка Паланка

Tелефон: 021/754645, 069/604047, 063/7625598


Mail: [email protected], [email protected]

Web sajt: smpetrovic.co.rs

Постави одговор

Please enter your comment!
Please enter your name here