10 места где можете да одете на купање у Бачкој Паланци и околини

7465
Фото: Виера Ђорђевић

БАЧКА ПАЛАНКА: Купалишна сезона је почела, дани су све топлији, те се не може избећи питање – где отићи на купање у Бачкој Паланци, као и у њеној околини?


1. Језеро Тиквара

Језеро Тиквара је симбол Бачке Паланке. Бачкопаланчани знају да она има посебну чар током сваког годишњег доба, али током лета она спаја лепо и корисно – право је место за предах поред воде.

2. Дунав 

Уколико се ипак одлучите да прошетате са плаже на Тиквари, на само стотинак метара налази се Градска плажа на Дунаву. Преко пута плаже налази се Илок, па купачи имају прилику да уживају и у лепом погледу. За оне који воле да истражују – на Дунаву има још неколико мањих плажа, „увучених“ у зеленило и природу

Foto: Nikola Šegan

3. Bazen u Bačkoj Palanci 

Сезона на базену у Бачкој Паланци ове године je почела. Вода је проверена и спремна, повећан је капацитет лежаљки, а кафић у оквиру базена је проширен. Цене улазница остале су непромењене – 250 динара је целодневна улазница, док је цена улазнице након 15 часова 150 динара. Најмлађи суграђани не плаћају улаз, док је цена за старију децу симболичних 100 динара.

4. Плажа на Багеру

Мања гужва и прелепо окружење описују плажу на Багеру, вештачком језеру у Бачкој Паланци.

Багер није само место на којем суграђани долазе да се расхладе, већ је и погодно место за манифестације, па се ту може видети огроман котлић који је Бачкопаланчане ставио у Гинисову књигу рекорда, када је 2002. године чак 12.000 људи јело рибљу чорбу направљену у њему!

5. Bazen u Gajdobri 

Na 15 km od Bačke Palanke nalazi se naselje Gajdobra u čijem se centru nalazi bazen – omiljeno mesto Gajdobrana, ali i posetilaca iz okolnih mesta. U okviru bazena može se pronaći i kafić, a u večernjim satima se održavaju događaji zabavnog karaktera.

Cena ulaznica za odrasle je 350 dinara, za decu od 7 do 14 godina 200 dinara, dok je za najmlađe mališane ulaz besplatan. Cena ležaljke je 120 dinara. Sugrađani mogu da kupe sezonsku kartu po ceni od 6000 dinara, odnosno 4000 za decu.

Foto: Facebook GRAV Bazen – Gajdobra

6. Plaža na Dunavu kod Čelareva

Na 12 km od Bačke Palanke nalazi se naselje Čelarevo, a njegovi meštani tople dane provode na svojoj plaži. Peščana plaža je prostrana, uredna i popunjena suncobranima od trske i ljuljaškama za mališane. Uživaćete!

Foto: Ivana V.

7. Bazen u Gložanu

U zelenilu i (umerenom) hladu, na 15 km od Bačke Palanke nalazi se Gložan, naselje u kojem možete pronaći bazen sa divnim okruženjem. U ovom kompleksu nalaze se i restoran i sportski tereni, a u cenu ulaznice od 500 dinara ulazi i ležaljka.

Foto: Oaza MB Gložan Facebook

8. Aquapark Petroland u Bačkom Petrovcu

Ukoliko volite da se zabavite na kupanju, obožavaćete ovo mesto. U okviru ovog velikog kompleksa nalaze se brojni tobogani za mlađe, ali i starije posetioce i bazeni u kojima se neretko održava tzv. „pena – party“. Cene su više u odnosu na bazene, ali je i sadržaj koji posetioci dobijaju bogatiji.

Foto: Petroland.rs

Ukoliko želite da uštedite, najbolje bi bilo da odete od ponedeljka do četvrtka, kada ima manje gužve i tada je cena za odrasle 1450 dinara, a za decu do 18 godina, studente od 19 do 26 godina, osobe sa posebnim potrebama, trudnice i penzionere 1300 dinara.

Petkom i subotom cena za odrasle je 1550 dinara, dok je za drugu navedenu grupu cena 1400 dinara. Nedeljom je cena 1750 dinara, odnosno 1500 dinara.

Deca do 90 cm visine ne plaćaju ulaz.

9. Plaža Miševac kod Neština

Neštin se nalazi na svega 8 km od Bačke Palanke. Ovo malo mesto krije divnu plažu pod nazivom Miševac, koju posećuju uglavnom meštani, ali i mnogi drugi. Plaža je peščana, nalazi se na ostrvu i do nje se može doći isključivo čamcem. Ali, verujte, taj trud se isplati.

Foto: Peđa Janković

10. Jezero Provala kod Vajske

Jezero Provala se nalazi na 1 km udaljenosti od Vajske i oko 34 km od Bačke Palanke. Ono je nastalo kao posledica poplave Dunava 1926. godine, a danas predstavlja omiljeno mesto za letnji predah. Plaža je uređena, voda prijatna, a dostupni su i drveni stolovi za one koji vole da roštiljaju u prirodi. Potrebno je samo stići na vreme…

Koje je Vaše omiljeno mesto za kupanje?

Постави одговор

Please enter your comment!
Please enter your name here