Да ли је Констракта окончала еру силикона?

Констракта је очистила за собом на Евровизији, када почињете ВИ?

619

На овогодишњој Песми Евровизије, представница Србије, Ана Ђурић, позната као Констракта, певала је песму „In corpore sano“ и то на свом матерњем језику, што је за сваку похвалу. 


Елем, песма се некима свидела, некима не. Укуси се разликују и то је нормално, јер нас Бог створи све различите. Сви коментари се сручили на песму, што је на крају јако добро испало, јер у први план нису упале Констрактине груди, задњица, међуножје, па чак ни усне. Јесте један младеж на лицу, који се истицао поред песме.

Да ли је Ана Ђурић показала да се на Евровизију може ићи без силикона и голе задњице, без жене са брадом и мушкарца у штиклама? Констракта је своју земљу представила веома поносно и достојанствено, без блуда и неморала на сцени, без поруке младима да је нормално да сви буду изопачени.

Констракта је учинила да све изопачености, као и неартикулисано понашање на сцени зарад поеана, остану у сенци. Показала је да таленат и труд морају бити признати, да такви уметници вреде, али да морају бити и здрави, односно да су људи који се не примете ни на сцени ни у животу, од сенке шљокица, гаћица, вреће силикона и другог, ТУ! Ту су са нама, живе поред нас, живе уметност.

Уметник је сваки човек. Имамо право на слободу избора, на слободу живљења. Нико нема право да нам намеће „смеће“ као нормалну ствар, а Констракта је дала повод да се свако замисли о томе колико „смећа“ му је натурено и да као заједница почнемо да чистимо. Да душа и тело буду у складу са духом.

Констракта је очистила за собом на Евровизији, када почињете ВИ?

Постави одговор

Please enter your comment!
Please enter your name here