Због чега верујете да је маркетинг трошак, а не инвестиција?

Време је да почнете. Урадите то на најбољи начин!

377
Јована Данилов - Комерцијални директор БАП ВЕСТИ

Ово је прва ствар коју бих желела да разложим, зато што се са тим ставом често сусрећем у разговору са својим клијентима. Већина њих улагања у промотивне активности своје компаније схватају као непотребан трошак. Маркетинг није трошак, него инвестиција у пословање, која ће вам донети разне добробити, а између осталог и повећање продаје, уколико је то један од ваших циљева.


Без маркетинга нема ни успешног пословања

Уколико неко жели да успе у свом послу неопходна му је оријентација на купце и њихове потребе. Подвлачим, оријентација на купце и њихове потребе.

Раније су само „велике“ компаније које располажу са великим буџетима имале могућност да се промовишу а канали промоције су били малобројни: телевизија, радио, штампани флајери и бошуре. Данас се то значајно променило, и то захваљујући интернету који је постао, може се рећи, доминантни вид промоције. Места има за све који у промоцији виде свој напредак.

Данас компаније, како велика, и средња, тако и мала предузећа, имају могућност да се представе на глобалном тржишту и да нађу пут за своје производе или услуге. Уколико њихов производ или услуга имају вредност коју је купац спреман да плати, интернет је право место за промоцију, па и за оне са мањим маркетиншким буџетима.

Израда wеб сајта, реклама на интернету и унајмљивање агенције која ће да води интернет промоцију више није толико скупо и недоступно

Дакле, дигитални маркетинг је инвестиција која помаже да привучете пажњу будућих потенцијалних клијената и купаца. Инвестиција која вас позиционира на тржишту. Која вам помаже и води вас до реализације ваших циљева.

Развојем савремених технологија комуникације створио се нови, веома ефикасан маркетиншки алат – дигитални маркетинг. Дигитални маркетинг, познат је као wеб маркетинг, онлине маркетинг или интернет маркетинг јесте оглашавање производа и услуга путем Интернета.

Утицај дигиталног маркетинга расте невероватном брзином, он се свакодневно шири и налази нове начине да утиче на свакодневницу. У модерном добу у којем живимо, новине, радио или телевизија постају застарели. Да ли се слажете са тим?

Колико пута сте у потрази за информацијама претрагу радили преко Google, Facebooka или Instagram? Колико времена дневно проведете на интернету?

Можете се сложити да су сви око вас на интернету? Да ли се ваша фирма налази тамо и на који начин?

Реалност је да потрошачи, па и Ви сами, идете прво на интернет како бисте одлучили шта да радите, где да идете вечерас, где да путујете за годишњи, где да купите нешто, итд.

Једна од четири особе купи макар једну ствар онлине недељно, 70% корисника Facebook-а се улогује на свој профил свакодневно, а људи узму у руке свој смартфон отприлике 1500 пута недељно. Дакле, разлога за рекламирање на интернету је безброј, и то стварно није нешто што је битно за бизнис већ нешто што је неопходно. Неопходно како бисте се повезали са својим потрошачима.

Када почнете гледати на дигитални маркетинг као улагање, а не као на трошкове тада можете почети планирати свој буџет и креирати стратегију за што бољи поврат ваше инвестиције.

Оно што је најважније у маркетингу је да направите праву понуду у право време и на правом месту.

Данас су ваши купци онлине: друже се на друштвеним мрежама, гледају видео клипове и претражују интернет преко претраживача.

Први задатак је сазнати ко су ваши потенцијални купци и шта највише користе од друштвених канала.

Оно што је велика предност код дигиталног маркетинга је да можете комуницирати са вашим будућим корисницима. Могу вам постављати питања како би им што више приближили ваше робе и услуге.

Уколико је продаја оно што се сматра вашим циљем, маркетинг је незаобилазан део остварења и увећавања њеног обима до веома високих нивоа. Често се маркетинг поистовећује са продајом, па се и ове речи користе као синоними, што може да делује слично, али никако исто.

Само смо мало „загребали“ тему дигиталног маркетинга у тексту изнад. Овај вид промоције који може да вам унапреди пословање, веома је широк и комплексан, али ћу вас кроз наредне блогове увести у то како да на најбољи начин изаберете алате путем којих се можете представити вашим купцима, а и оно што је важно, где треба да будете, да би вас нашли они који траже информацију. Ставила сам фокус на дигитални маркетинг који је сада најефикаснији, најпопуларнији и има највећи раст као маректинг алат.

У оквиру тима БАП ВЕСТИ, већ три године постоји агенција коју чини тим младих и кретивних људи и баве се искључиво дигиталним маркетнгом. Ту смо за вас уколико вам треба савет, консултација, реклама или желите да нас ангажујте да вам помогнемо и то у областима:

  • Истраживање тржишта;
  • Израде маркетинг стратегије;
  • Креирање визуелног идентитета;
  • Израде и редизајнирања wеб сајта;
  • Израде промо и анимираних видеа;
  • Дигиталног маркетинга
  • Google огласа
  • Студијског фотографисања.

Такође, можете погледати наш сајт BAPmarketing и детаљније се упознати са услугама које вам нудимо.

Још, да подсетим, реклама на порталу БАП ВЕСТИ је свакако прави избор за вас, уколико су ваши клијенти са територија општина Бачка Паланка, Бач и Бачки Петровац.

За више информација можете нас контактирати путем маил адресе:[email protected]

 

Постави одговор

Please enter your comment!
Please enter your name here