Naučite decu da koriste obe hemisfere mozga! (VIDEO)

3059

Da bismo razjasnili zašto je važno da angažujemo obe moždane hemisfere i kako mi to radimo u našoj školi Malac Genijalac, moramo prvo da objasnimo koja hemisfera nam služi za šta.

Mozak se sastoji od dve hemisfere, tj. dve polovine  

Leva moždana hemisfera kontroliše čitanje, pisanje, računanje i logičko razmišljanje… Prema tome leva hemisfera je naš unutrašnji matematičar, koji proračunava, kalkuliše i analizira.

Desna moždana hemisfera je zadužena za kreativnost i umetnička čula. Ova hemisfera predstavlja našeg unutrašnjeg umetnika, koji je spreman da se poigrava u čudesnoj zemlji mašte, punoj boja i slika, oblika, snova, imaginacije i intuicije.

Kod većine ljudi dominantna je leva hemisfera, jer je današnje klasično obrazovanje takvo da forsira njen razvoj. Najbolje bi bilo da ni jedna nije dominantna, već da možemo podjednako da koristimo obe (pun moždani kapacitet).

Veliki naučnici poput Ajnštajna ili Nikole Tesle su imali moć da koriste obe moždane hemisfere!!!

Mentalna aritmetika predstavlja najbolji način za aktiviranje desne hemisfere. A KAKO?

Dakle, mi kad radimo Vizuelni anzan (to je mentalno računanje koje podrazumeva vizuelni stimulus, odnosno emitovanje brojeva na ekranu, određenom brzinom), naša LEVA HEMISFERA rezonuje brojeve, koji se emituju na ekranu, a istovremeno ih konvertujemo u slike abakusa, prilikom čega neposrednu ulogu preuzima DESNA HEMISFERA. Ostali potezi se dešavaju na relaciji između ove dve hemisfere koje se „dobacuju“ preuzimajući dominaciju, čas jedna, čas druga, i to je ono što trening abakusom čini jedinstvenim.

Pogledajte video sa prikazanim rezultatima ovog pristupa kod polaznika škole Malac Genijalac u Bačkoj Palanci.

https://www.youtube.com/watch?v=XaD8eAJa-fc

Upotrebom obe polovine mozga, dete postaje pravi mali genijalaca jednom naučena tehnika angažovanja moždanih hemisfera se ne može izgubiti. Takođe sve stečene koristi ostaju za ceo život. Na taj način naši „malci genijalci“ vremenom postaju uspešni i ostvareni ljudi.

[wonderplugin_slider id=10]

 

Постави одговор

Please enter your comment!
Please enter your name here